Thumbnail

Γραφείο στο σπίτι  Γραφείο στο σπίτι 

'Αφησε τη φαντασία σας ελεύθερη και επιστρατεύστε τη δημιουργικότητά σας, αναρτώντας μια πινακίδα με πολλές εικόνες και φωτογραφίες που σας αρέσουν
Από πλούσια δεξαμενή για άντληση ιδεών μέχρι και παράδεισος της ηρεμίας. 
Κατ’ ακρίβειαν, το γραφείο σου μπορεί να γίνει ό,τι πιο ασυνήθιστο.

office 1

Γραφείο για πολλαπλή χρήση
Ακόμα κι αν δεν έχεις βλέψεις για ένα γραφείο που θα το χρησιμοποιείς αποκλειστικά για δουλειά, μπορείς να το αξιοποιήσεις με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Κι αυτό ισχύει είτε πρόκειται για ένα γραφείο που φιλοξενείται στο σαλόνι, είτε για ένα που βρίσκεται κάπως στριμωγμένο κάτω απ’ τη σκάλα. Με τη βοήθεια των επίπλων μπορείς να οριοθετήσεις την περιοχή του γραφείου σου - είναι και εύκολο να συγκεντρωθείτε σε έναν τέτοιο χώρο. Κι επειδή με μιάς μπορείς να τον εγκαταλείψεις, θα βρίσκεις την ηρεμία σου μόλις απομακρυνθείς. Είναι επίσης πολύ σημαντικό να διατηρούμε σε τάξη έναν μικρό χώρο κι αυτό γιατί η ακαταστασία μπορεί να μας αποσπάσει την προσοχή και να μπλοκάρει τη δημιουργικότητά μας. 

office1

1.Διατήρησε σε τάξη τα αντικείμενα και οπωσδήποτε τη γραφική σας ύλη, βάζοντάς τη σε στερεά, ρηχά κουτιά. 

office2

2.Επένδυσε σε αποθηκευτικούς χώρους, αρκετούς για να καλύψουν τις ανάγκες σου. Μπορείς να κλέψεις την ιδέα και να βάλεις παρόμοια ράφια που θα βρείς στην αγορά σε όποιο χρωματισμό ταιριάζει στο γούστο σου. 

office3

3.Ο ιδανικός χώρος για να συγυρίσεις τους ντοσιέδες ή και τα βιβλία που δεν θα πιάσεις σύντομα στα χέρια σου, είναι τα ράφια που ξεκινούν από το δάπεδο και φτάνουν έως και την οροφή. Ένας καλός τεχνίτης μπορεί να φτιάξει τις κατάλληλες ραφιέρες για τον τοίχο και τα μέτρα σου. 

Όταν το γραφείο χρησιμοποιείται για επαγγελματικό σκοπό
Αν η εργασία σου γίνεται αποκλειστικά από το σπίτι ή αν από εκεί κάνεις δουλειά μερικής απασχόλησης, το καλύτερο θα ήταν να διαμορφώσεις ένα ειδικό δωμάτιο για γραφείο. Βάλτε στις προτεραιότητές σου να μπαίνει φυσικό φως, γιατί αυτό θα συμβάλλει θετικά στην παραγωγικότητά σου. Στον χώρο απ’ όπου θα κάνεις τη δουλειά σου πρέπει να δίνεις τη μέγιστη σημασία. Εκεί πρέπει να σε περιτριγυρίζουν τα πράγματα που θα σε εμπνέουν - από αποξηραμένα φυτά μέχρι λογιών-λογιών υφάσματα, ρολόγια τοίχου, μέχρι και παιδικές ζωγραφιές. Βάλε διαφορετικές καρέκλες γραφείου, που μπορείς να αγοράσεις, να δανειστείς ή και να «κλέψεις» απ’ τους γονείς σου. Δεν είναι κατάλληλες για να κάθεσαι και να είσαι όλη τη μέρα μπροστά από έναν υπολογιστή, αλλά, είναι πανέμορφες. Προτείνω να εξοπλιστείς με καλά ηχεία γιατί σίγουρα δεν μπορεί κανείς να ζήσει χωρίς μουσική. Ούτε όμως χωρίς καλή μηχανή του καφέ. 

office4

4.Είναι πολύ σημαντικό να μπορείτε να απλώνεις τα πράγματά σου απ’ εδώ κι απ’ εκεί, όταν δουλέυεις. Ένα απλό τραπέζι 2Χ1μ. είναι ιδανικό για να εργαστείς με την άνεσή σας. Πάντως, μεγάλο γραφείο σημαίνει ότι περισσότερα από ένα άτομα μπορούν να δουλέψουν ταυτοχρόνως. 

ofiice5

5.Ένα πανέμορφο πτυσσόμενο τραπέζι σαν κι αυτό είναι ιδανικό και για γραφείο, άλλα και για το δείπνο σου.

ofiice 6

6. Ακόμα κι αν ο χώρος μπροστά από την οθόνη του υπολογιστή είναι περιορισμένος, εντούτοις μπορείτε να τον φωτίσετε πολύ καλά.  Εκμεταλλευτείτε και την τελευταία ίντσα τοποθετώντας ένα μικρό γραφείο στον διάδρομο. 

office7

7. Τα vintage κομμάτια θα σας βοηθήσουν να διαμορφώσετε ένα αρμονικό πέρασμα από το μικρό στο κυρίως δωμάτιο. 

Home