Thumbnail

The Queen house  The Queen house 

Το αρχιτεκτονικό γραφείο Robson Rak τιμά την ισπανική αρχιτεκτονική και το μεγαλείο της δεκαετίας του 1920, αναβιώνοντας ενα σπίτι που θα λατρέψεις
Το ζητούμενο του πελάτη ήταν να δημιουργηθεί ένα κομψό και στιβαρό σπίτι για μια οικογένεια έξι ατόμων που τους αρέσει να διασκεδάζουν.

qd4

Οι αρχιτέκτονες Robson Rak, φέρνουν τη διαχρονική και εκλεπτυσμένη σχεδιαστική διαίσθηση μεταμορφωνοντας ενα σπιτι Ισπανικής επιρροης. Τα σπίτια αυτά χτίστηκαν στις αρχές του 20ού αιώνα και ενσωματώνουν διάφορα στοιχεία της μεσογειακής αρχιτεκτονικής με ένα αληθινά υπέροχο στυλ και συνδέονται με ένα σύνολο κοινών φυσικών χαρακτηριστικών, όπως κολώνες και κάμαρες. Με την αρχική παρακμή του σπιτιού να οδηγεί την σχεδιαστική τους προσέγγιση, το Spanish Queen House αποπνέει μια τόλμη και μια αίγλη, μεταφέροντας την με λεπτομέρεια σε κάθε χώρο. Οι πελάτες ενθάρρυναν τους Robson Rak να δημιουργήσουν μια πολυτελή παλέτα από την αρχή, έτσι ώστε η ανακαίνιση να ήταν σε θέση να αντικατοπτρίζει τον αρχικό σχεδιασμό της δεκαετίας του 1920, με μια νέα ανανεωμένη ζωντάνια. Ο προσεκτικός σχεδιασμός διασφαλίζει ότι το σπίτι να είναι φιλόξενο και κοινόχρηστο, αλλά περιλαμβάνει επαρκή ιδιωτικό χώρο για την οικογενειακή συμβίωση. Δύο ξεχωριστά σαλόνια και ένα επίσημο καθιστικό και τραπεζαρία, καθώς και το μπαρ, βρίσκονται στον κάτω όροφο, επιτρέποντας στα μέλη της οικογένειας και τους επισκέπτες να συνυπάρχουν σε ξεχωριστό περιβάλλον, ενώ τα υπνοδωμάτια απολαμβάνουν την ιδιωτικότητα τους στον επάνω όροφο. Η νέα προσέγγιση των Robson Rak περιλαμβάνει μια νέα κουζίνα και σαλόνι στο πίσω μέρος του σπιτιού, αποκαλύπτοντας το ατσάλινο και γυάλινο αίθριο με τις διπλές πόρτες για το νότιο φως όλη την ημέρα. Η ανακαίνιση απελευθέρωσε τον αυθεντικό σχεδιασμό του 1920 με μοντέρνα χαρακτηριστικά, όπως οι πόρτες και παράθυρα με διπλά τζάμια, την έξυπνη καλωδίωση και μόνωση.

QH1

QH2

QH3

QH5

QH6

QH7

Οι Robson Rak διοχέτευσαν την εμπειρία του Χόλιγουντ της δεκαετίας του 1920 στην αποκατάσταση του εξωτερικού, με πλακάκια από ισπανική τερακότα και λευκή γυψοσανίδα. Οι στριμμένες κολώνες, καθαρά μεσογειακό χαρακτηριστικό ευθυγραμμίζουν την είσοδο, ακριβώς όπως και οι μεγάλες καμάρες συνδέουν τους χώρους σε όλο το εσωτερικό. Η δραματική αψιδωτή είσοδος είναι μια ωδή στην ιστορία του σπιτιού, με τοξωτή ανάγλυφη λεπτομέρεια στα ταβάνια. Ο ήρωας της αναβίωσης του σπιτιού είναι το μπαρ απο χάλυβα και μάρμαρο τραβερτίνο, εμπνευσμένο από το speakeasy της δεκαετίας του 1920, το οποίο καλωσορίζει τους επισκέπτες στην είσοδο. Κάτω από το κλιμακοστάσιο, το μπαρ δημιουργεί έναν οικείο χώρο για να διασκεδάσουν οι επισκέπτες προτού συνεχίσουν περαιτέρω στο σπίτι. Το μπαρ δημιουργεί ένα ύφος «movie star» που πρέπει να διατηρείται σε όλο το ισόγειο και με ένα μαρτίνι στο χέρι.

QH8

QH9

QH10

QH11

QH12

Η πλούσια επίστρωση υλικών που επέλεξαν οι Robson Rak ενισχύει την πλούσια ατμόσφαιρα. Διαλέχτηκαν γκρίζα δάπεδα απο ασβεστόλιθο για την πίσω κουζίνα και το καθιστικό, με πάγκους απο μάρμαρο τραβερτίνο και ασημένια φωτιστικά απο καπλαμάδες, που παντρευονται όλα στη νέα προσθήκη. Αντίθετα τα μπάνια διαθέτουν μάρμαρο Carrara. Τα φωτιστικά με τις σύγχρονες φόρμες και γραμμές δίνουν μια ηρεμία και  εμφανίζονται στην κουζίνα με το κρεμαστό φωτιστικό Cloud Chandelier στη τραπεζαρία, δίπλα στο κάθισμα του παραθύρου και  με το Dyad Sconce στην κρεβατοκάμαρα. Ο συνδυασμός νέων και vintage αντικειμένων έγινε σκόπιμα για να επιτευχθεί μια πιο αληθινή αισθητική και για να προσδιοριστούν όλα τα νέα έπιπλα. Με αυτόν τον τρόπο, όλα τα έπιπλα έχουν μια αίσθηση σκοπιμότητας και ανήκουν σε κάθε χώρο.

QH13

QH14

QH15

QH16

QH17

QH18

Στην είσοδο εκτίθενται έργα τέχνης από τον Adam Pyett, καθώς και ένα Vintage τραπέζι-κονσόλα. Το επίσημο καθιστικό και η τραπεζαρία αγγίζουν το καμπυλωτό θέμα του σπιτιού, με το τραπεζάκι και τον καναπέ να συνδυάζονται άψογα με το παραδοσιακό τετράγωνο τζάκι. Με το μεγάλο γλυπτό Den Holm να είναι το επίκεντρο, το κύριο καθιστικό σε προσκαλεί για να απλώσεις με άνεση και συνομιλία. Η ισπανική βασίλισσα είναι διάστικτη με ρομαντικά αντικείμενα όπως τα κεραμικά αγγεία και τα μπολ. Η εντυπωσιακή τέχνη φέρνει χρώμα στην παλέτα των σκοτεινών υλικών. Βασιζόμενοι στην μεσογειακή αρχιτεκτονική, οι Robson Rak έχουν “στήσει” ένα σπίτι που ταιριάζει σε ένα βασιλικό τίτλο. Η ανακαίνιση αυτού του σπιτιού διατηρεί την κλασική της δόξα της δεκαετίας του 1920, δίνοντας μια διακριτική, σύγχρονη λειτουργικότητα για ένα σπίτι που θέλουν οι ιδιοκτήτες να το χαίρονται και να διασκεδάζουν. 

QH19

QH20

QH21

QH22
 

source.www.robsonrak.com.au

Home