Thumbnail

Φωτίστε το σπίτι σας Φωτίστε το σπίτι σας

Βελτίωστε την διάθεση σας. Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το φυσικό φως για την βελτίωση του σπιτιού σας ή και της διάθεσης σας.
Εμπνευστείτε από τις διαφωτιστικές μας ιδέες  και βγάλτε το σπίτι σας από το σκοτάδι, χρησιμοποιώντας γυαλάδα και γυαλί

light1

light1

open2

Όταν ο ήλιος λάμπει, οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν την έντονη επιθυμία να καλωσορίσουν όσο περισσότερο φως γίνεται στους εσωτερικούς τους χώρους. Και ένα ηλιόλουστο σπίτι είναι όχι μόνο ελκυστικό και τονωτικό για να ζει κανείς σ’ αυτό, αλλά και πολύ πιο οικολογικό, καθώς χρειάζεται πολύ λιγότερο τεχνητό φως άρα, λιγότερη κατανάλωση ενέργειας. Επίσης, βεβαίως, ένα αερικό και λαμπερό σπίτι θα ελκύσει πολύ περισσότερο τους πιθανούς αγοραστές.

Όλα είναι δυνατά.  
Αν θέλετε να μεταμορφώσετε τους χώρους σας, το γυαλί είναι το μαγικό υλικο. Με τις  σύγχρονες τεχνικές κατασκευών –  είτε το γυαλί χρησιμοποιείται στο εξωτερικό της οικοδομής είτε στο εσωτερικό, ή απλά σαν διακοσμητικό στοιχείο –υπάρχει πάντοτε ένας τρόπος για να φωτιστούν εκείνα τα μουντά δωμάτια και οι σκοτεινές γωνιές. Ακόμη και αν μια μεγάλη γυάλινη έκταση δεν είναι μέσα στα πλαίσια του προϋπολογισμού σας, υπάρχουν πολλοί έξυπνοι τρόποι για να ανοίξετε το σπίτι σας, με τη χρήση καθρεφτών, εσωτερικών παραθύρων και επιφανειών που αντανακλούν το φως. Ρωτήσαμε του ειδικούς και μας έδωσαν όλες τις αρχιτεκτονικές συμβουλές και εισηγήσεις για το στιλ, που χρειάζεστε για να μεταμορφώσετε το σπίτι σας. 

light-1
1 Πάνω στη στέγη
Αν τα παράθυρα σας αφήνουν μέσα πολύ λίγο φως, τότε τα φώτα στην οροφή μπορεί να είναι η τέλεια λύση. Αυτά τα δυο φωτιστικά τοποθετημένα σε γωνία, μετατρέπουν αυτή την κουζίνα σε ένα φρέσκο, καλά αερισμένο χώρο. Το Flat Roof System της Velux  υπάρχει επίσης σε ηλεκτρική μορφή που μπορεί να ελέγχεται με το πάτημα ενός κουμπιού ή με τηλεχειριστήριο. 

light-2
2 Ελαφριά βήματα
Ένας γυάλινος διάδρομος προσθέτει μια μοντέρνα όψη σε αυτό το δάπεδο ενώ, παράλληλα, διαχέει το φως στην κουζίνα που βρίσκεται από κάτω. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ημιδιαφανές ή χαραγμένο γυαλί για να διατηρείται η μόνωση ανάμεσα στα επίπεδα. 

light-3
3 Συρτές πόρτες
Αυτός ο κομψός γυάλινος τοίχος επιτρέπει στο φως της ημέρας να πλημμυρίζει, μέσω της κουζινας. Η συρτή πόρτα παρέχει ασφάλεια χωρίς να προδίδει το στιλ, και είναι ιδανική για ένα οικογενειακό σπίτι.

Τοίχοι, δάπεδα και κλιμακοστάσια
Τα ενισχυμένα γυαλιά και οι σιλικόνες που χρησιμοποιούνται για να τα ενώνουν, έχουν αναπτυχθεί σε τεράστιο βαθμό τα τελευταία χρόνια. Επίσης, υπάρχουν τώρα πολλοί καλοί μηχανικοί που μπορούν να σχεδιάσουν και να κατασκευάσουν ολοκληρωμένες κατασκευές που συνδέονται μεταξύ τους σχεδόν αθέατα. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε τοίχους, δάπεδα και ακόμη ολόκληρα κλιμακοστάσια, αποκλειστικά από γυαλί. Το γυαλί μπορεί να φαίνεται ακριβό, συγκρινόμενο με το κόστος των πιο συνηθισμένων οικοδομικών υλικών, αλλά η χρήση του δημιουργεί εκπληκτική διαφορά σε ένα χώρο. Χρησιμοποιήστε ένα γυάλινο τοίχο για να διαχωρίσετε ένα γραφείο σε ένα open-plan χώρο, ή ένα αδιαφανή υαλοπίνακα για να διοχετεύεται φως μέσα σ’ ένα σκοτεινό μπάνιο. Ένα άλλο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό, είναι ότι το γυαλί αποτελεί πολύ πιο αποτελεσματικό εμπόδιο στη διάδοση του ήχου από ένα συνηθισμένο μεσότοιχο. Βεβαιωθείτε όμως ότι θα προσθέσετε στο χώρο μαλακά υφάσματα και απαλούς χρωματισμούς για να αντισταθμίσετε τις σκληρές γραμμές του γυαλιού. 

light-44 Γυάλινη έκφραση
Αν ο χώρος σας δεν σας επιτρέπει να μετατρέψετε ένα ολόκληρο δωμάτιο, η πρόσθεση μερικών μέτρων στο πλάι ενός κτιρίου ή η μετατροπή μιας παλιάς βεραντούλας, μπορεί να διοχετεύσει μια τεράστια ποσότητα φωτός και να προσφέρει παράλληλα ένα χώρο ξεκούρασης. 

 

light-5

5 Εστιάστε την προσοχή
Κτισμένο ακριβώς στο μέσο αυτής της αεράτης οικοδομής, το γυάλινο κλιμακοστάσιο δημιουργεί ένα εκθαμβωτικό κεντρικό σημείο, και ακόμη, επιτρέπει στο φως να διοχετεύεται από τον ένα όροφο στον άλλο. 

light-6

6 Αντανακλάσεις
Δεν χρειάζεται να βάζετε καθρέφτες μόνο σε υπνοδωμάτια και μπάνια. Εδώ, η κουζίνα επωφελείται από τις πόρτες-καθρέφτη, που διπλασιάζει οπτικά το χώρο, και αντικατοπτρίζει το φως που διαχέεται μέσα από τις πανύψηλες εξωτερικές πόρτες, που μόλις φαίνονται στην αντανάκλαση.

light-7

7 Ανοίξτε τους χώρους
Ο οpen-plan τρόπος ζωής δεν χρειάζεται να περιορίζεται μόνο στο ισόγειο. Οι industrial συρτές πόρτες επιτρέπουν στους χώρους του υπνοδωματίου και γραφείου να αποτελούν ένα συνεχή χώρο, αλλά να διατηρούνται κλειστές όταν η απομόνωση είναι απαραίτητη. 

Γυάλινα δάπεδα, Κλιμακοστάσια, και απομονώση
Αυτή, είναι μια δραματική ιδέα που έχει περάσει στο χώρο του design οικιστικών έργων, μέσα από τα εμπορικά κτίρια και την αρχιτεκτονική. Η χρήση γυαλιού που να είναι αρκετά στιβαρό έτσι ώστε να σας επιτρέπει να περπατάτε πάνω, σημαίνει ότι μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κανάλι φωτός ανάμεσα σε δυο επίπεδα. Αυτός είναι ένας πολύ καλό τρόπος για να υπάρχει διάχυση του φωτός σε πολλούς ορόφους και μπορεί να επιτευχθεί στα πλαίσια ενός λογικού προϋπολογισμού. Αν θέλετε να έχετε απομόνωση ανάμεσα στα δωμάτια, ή αν δεν σας αρέσει η ιδέα να περπατάτε πάνω σε διαφανές δάπεδο, χρησιμοποιήστε αδιαφανές γυαλί. Το γυαλί είναι ένα φανταστικό υλικό. Η ελαφριά, αιθέρια φύση του, επιτρέπει τη δημιουργία κλιμακοστασίων που φαίνονται σαν να επιπλέουν στον αέρα. Να θυμάστε πάντοτε όμως, ότι τα γυάλινα κλιμακοστάσια αποτελούν ένα άθλο της μηχανικής. Ο τύπος του γυαλιού που θα χρησιμοποιηθεί, ο τρόπος στήριξης του και σύνδεσης με άλλα υλικά, όπως το ατσάλι ή το ξύλο, όλα αυτά είναι παράγοντες που απαιτούν πολύ εξειδικευμένη γνώση, γι’ αυτό να συμβουλεύεστε πάντοτε ένα ειδικό. Αν επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε γυαλί, λάβετε υπόψη σας ότι κάποιες φορές θα χρειάζεστε απομόνωση. Ευτυχώς, υπάρχουν πολλοί σύγχρονοι τρόποι για να καταστεί το γυαλί αδιαφανές. Η αμμοβολή, η χαρακτική και οι μεμβράνες, απέχουν κατά πολύ από το παλιομοδίτικο γυαλί με σχέδια, και μπορεί να γίνουν ή να επικολληθούν εσωτερικά ή και εξωτερικά για να δημιουργηθεί η επιθυμητή απομόνωση. 

 

light8
 

Home