Thumbnail

Sea breeze all around Sea breeze all around

Eνα καλαίσθητο παραθαλάσσιο σπίτι ιδανικό για χαλάρωση, διασκέδαση και απόλαυση στο πνεύμα του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα
Η Kate και ο Nick βρήκαν το ιδανικό σημείο για αυτό οικογενειακό παραθαλάσσιο καταφύγιο, όπου κάποτε υπήρχε στη θέση του μια κλασική παλιά καλύβα

ph1

Βασικά, το παραθαλάσσιο αυτό σπίτι είναι όπου πηγαίνουμε να ξεφύγουμε, να χαλαρώσουμε και να απολαύσουμε την ομορφιά του φυσικού τοπίου. Αυτές ήταν οι αρχές που έχουν καταγραφεί σε ένα χαρτί για το Portsea Family Beach House, το οποίο σχεδιάστηκε για να εκπέμπει τις φωτεινές και ασταθείς ιδιότητες ενός σπιτιού της δεκαετίας του '70 και πέτυχε. Η Kate και ο Nick βρήκαν το ιδανικό σημείο για αυτό οικογενειακό παραθαλάσσιο καταφύγιο, όπου κάποτε υπήρχε στη θέση του μια κλασική παλιά καλύβα. Η μικρή καλύβα χτίστηκε τη δεκαετία του 1970 με επίπεδη και χαμηλή οροφή. Υπήρχαν πτυχές και στοιχεία που άρεσαν στο ζευγάρι πολύ για το μικρό αυτό σπίτι, η διάταξη, η άφθονη χρήση ξυλείας, ο προσανατολισμός προς τα βόρεια για το φως του ήλιου. Τόσο πολύ, που η Κέιτ και ο Νικ χρησιμοποιούσαν το σπίτι ως εφαλτήριο για να σχεδιάσουν μια νέα, μοντέρνα επανερμηνεία με περισσότερους χώρους. Μαθαίνοντας και κάποια μαθήματα από το παρελθόν, έγινε πράξη για να χτιστεί ένα καλαίσθητο παραθαλάσσιο σπίτι για χαλάρωση, διασκέδαση και απόλαυση στο πνεύμα του καλοκαιριού δίπλα στη θάλασσα.

ph3

ph2

ph4

Αυτό που έχει αντικαταστήσει το παλιό είναι ένα αντίστοιχο με τέσσερα υπνοδωμάτια και τρία μπάνια με πολλούς χώρους καθιστικού. Προτεραιότητα ήταν ο σχεδιασμός ενός σπιτιού που να είναι συντονισμένο με τις παραθαλάσσιες αξίες του, που να έχει την αίσθηση του φωτός και της ροής που όλοι αναζητούμε στην οικογενειακή ζωή. Για να επιτευχθεί αυτό ήταν σημαντικό να ληφθεί υπόψη το landscape κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού, για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη σύνδεση με τους εξωτερικούς χώρους και την τοποθεσία. Ο Νικ και η Κέιτ έπρεπε να βρουν έναν τρόπο να εργαστούν εντός των υφιστάμενων επιπέδων του κεκλιμένου χώρου για να επιτύχουν τους εξωτερικούς χώρους για διασκέδαση, καθώς και για μια μεγάλη πισίνα. Η λύση ; Να χτιστούν τοίχοι αντιστήριξης για τη δημιουργία μεμονωμένων χώρων εντός της περιοχής. Το Landscape έγινε επομένως χαρακτηριστικό του χώρου και όχι εμπόδιο για την επιτυχία του ως χώρου διαβίωσης. 

ph5

ph6

ph7

ph8

ph9

ph10

ph11

ph12

Μπαίνοντας προς τα μέσα, το εσωτερικό χαρακτηρίζεται από εκλεπτυσμένες γραμμές και “χαλαρώνει” από φυσικά και και casual φινιρίσματα, όπως τούβλα και ξύλινα δάπεδα. Αυτή η αντιπαράθεση δίνει ένα εκλεπτυσμένο ύφος αλλά επιτρέπει επίσης σε όλους να νιώθουν σαν να μπορούν πραγματικά να ζήσουν και να νιώσουν άνετα στο χώρο. Έτσι πετυχαίνετε και δημιουργείται μια γήινη διακόσμηση που ζεσταίνει το σπίτι και  που δεν ξεφεύγει. Οι tribe λεπτομέρειες στο ράφι, η τέχνη που μπαίνει ακόμα στις υφές, το περίεργο χέρι που στέκει δίπλα απο την μπανιέρα και φυσικά, ο μονόλογος του Vincent van Duysen στο τραπέζι του καφέ, συνδυάζονται όλα μαζί, δίνοντας αυτό το σοβαρό και δροσερό καλοκαιρινό ύφος. Όταν ρωτήσαμε ποια είναι η αγαπημένη γωνιά του εσωτερικού χώρου, αυτό δεν ήταν χώρος, αντικείμενο ή φινίρισμα. Αντίθετος, ο Nick μας είπε ότι είναι το εντυπωσιακό φυσικό φως που λούζει το σπίτι από όλες τις γωνίες και συγκεκριμένα στη κουζίνα. Η κίνηση του φυσικού φωτός σε όλο το σπίτι είναι η πιο εντυπωσιακή - είτε μέσω των μεγάλων γυάλινων τζαμόπόρτων που βλέπουν στον παραλιακό κήπο είτε απλά μέσω των πολλών φεγγίτων και των παραθύρων. Τα μεγάλα τζάμια σε συνδυασμό με τις ψηλές οροφές προσφέρουν σε κάθε χώρο μια αιθερική ποιότητα και μια οριστική ευρυχωρία. Δεν χρειάζονται πάντα πρωτοποριακές ιδέες για το σχεδιασμό του ιδανικού σπιτιού σας. Απλά θέλει τέχνη και εύκολες ιδεές. 

ph13

ph14

ph15

ph16


ph17

 

Home