Thumbnail

Ζώντας το όνειρο Ζώντας το όνειρο

Ένα πανέμορφο σπίτι-εξοχικό όπου είναι πραγματικά για εμάς μια σχολή καλαισθησίας.
Πόσο υπερβολικό μπορεί να ακούγεται ότι ο Μάνος και η Μυρτώ ζουν πραγματικά σ’ ένα ονειρεμένο σπίτι στην πιο όμορφη περιοχή της Αθήνας ; Και όμως εδώ είναι που η υπερβολή ποτέ δεν είναι αρκετή! 

kif1

kif2

kif3

Ο Μάνος κατάγεται από τη Θεσσαλονίκη αλλά μεγάλωσε στο Παρίσι λόγω της δουλειάς του πατέρα του και η Μυρτώ και αυτή απο την Αθήνα μεγαλωμένη σε μια απο τις πιο όμορφες περιοχες, την Κηφισιά. Η μόνιμη τους κατοικία ήταν στο Λονδίνο, όπου και γνωρίστηκαν αλλά η αστείρευτή τους αγάπη για την Ελλάδα τούς οδήγησε εκεί στο πιο όμορφο της κομμάτι. Ενα στρέμμα με ένα σπιτι-φάρμα, το οποίο έδωσε δώρο η γιαγιά της Μυρτως, λίγο πριν παντρευτούν. Το πανέμορφο τους σπίτι είναι πραγματικά για εμάς μια σχολή καλαισθησίας. Όχι μόνο για την αρχιτεκτονική του μορφή και την πραγματικά καλοφτιαγμένη του δομή, αλλά συγχρόνως για τη μαγευτική του τοποθεσία και την απλοϊκά υπεροχή του επίπλωση.

kif4

kif5

kif6

Oι ιδιοκτήτες δεν σταμάτησαν να επισκέπτονται την Ελλάδα ανελλιπώς κατα τις καλοκαιρινές τους διακοπές και αποφασισαν να μετακομίσουν και να επεκτείνουν αυτή την υφιστάμενη κατοικία το 2015, μας εξηγεί ο αρχιτέκτονάς τους, Τάσος Ζέππος, του γραφείου Zege. Οι απαιτήσεις των ιδιοκτητών ήταν τόσες σε χώρους και σε μέγεθος, ώστε έπρεπε να γίνουν προσθήκες περισσοτέρων υπνοδωματίων αλλά και χώρων αναψυχής με κεντρικό σημείο αναφοράς το πράσινο και την φύση, όπου ο καθαρός αέρας, τα μαγευτικά ηλιοβασιλέματα προσδίδουν στην κατοικία ένα γλυκό συναίσθημα γαλήνη.

kif7

kif8

kif9

kif10

kif11

Ο Μάνος και η σύζυγός του, είχαν τις δικές τους απόψεις βάσει του γούστου τους, αλλά γι’ αυτό το τόσο μεγάλο project χρειάστηκαν και τη βοήθεια επαγγελματία σχεδιαστή εσωτερικών χώρων σε συνεργασία βέβαια με το αρχιτεκτονικό γραφείο Zege. Τα δωμάτια σε όλους τους χώρους είναι άνετα και φωτεινά και τις πιο θερμές ώρες της ημέρας προστατεύονται από τις ξύλινες περσίδες, οι οποίες όταν κλείσουν χαρίζουν ένα ιδιαίτερα γλυκό ύφος στο εσωτερικό των χώρων με τις σκιές που σχηματίζουν. Τα φυσικά χρώματα και υφές λειτουργουν σαν κυρίαρχα στοιχεία αφού «σκεπάζουν» τα ταβάνια και τους τοίχους, αλλά και όλη την κινητή και ακίνητη επίπλωση. Μέσα σε αυτό το απόλυτα γαλήνιο σκηνικό πήρε θέση και έφερε μια ζεστή ισορροπία το ανοιχτόχρωμο ξύλο στα σανίδια του πατωματος και η γλυκιά μπεζ απόχρωση της φυσικής πέτρας, η οποία «ντύνει» πατώματα και τοίχους.

kif12

kif13

kif14

kif15Ένα σπίτι όπου δεν είσαι σίγουρος αν θέλεις να περνάς πιο πολύ χρόνο στο εξωτερικό του ή στο εσωτερικό του, γιατί μέσα και έξω όλα αυτά που το αποτελούν και το περιβάλλουν είναι πανέμορφα και δύσκολο να περιγραφούν με λόγια. Τον κήπο κοσμούν πολλά δέντρα και η πισίνα είναι με τέτοιο τρόπο τοποθετημένη, ώστε το νερό να το βλέπεις απο παντού. Επίσης η μορφολογία του εδάφους αλλά και η αρχική χωροθέτηση είναι τέτοια που το σπίτι δεν φαίνεται από τον δρόμο, μιας και οι υψομετρικές διαφορές καλύπτουν ένα μεγάλο κομμάτι της οικοδομής, αυξάνοντας έτσι το στοιχείο και της ιδιωτικότητας αλλά και της έκπληξης. Εξαιτίας του φυσικού τοπίου αλλά και του ύφους της κατοικίας, οι ιδιοκτήτες έδωσαν στην σπίτι όνομα απο την φύση, η οποία δεν είναι καθόλου άτοπη. Η γνήσια αγάπη των ιδιοκτητών για τον τόπο τους αλλά και για την περιοχή τους, τους έδωσε την ευκαιρία να χαίρονται τους χώρους όσο πιο πολύ γίνεται. Άλλωστε η θέα από το σπίτι εξασφαλίζει τα πιο όμορφα ηλιοβασιλέματα χειμώνα-καλοκαίρι. Και διερωτώμαι; Εσείς αν είχατε αυτό το παλατάκι, θα φευγατε για αλλού;

kif16

kif17

kif18

kif19

kif20

kif21


 

Home