Thumbnail

THE WHISTLER HOUSE THE WHISTLER HOUSE

Το γραφείο που ανέλαβε την διακόσμηση βασίστηκε σε οργανικά και φυσικά στοιχεία με τοπικά σχεδιασμένα κεραμικά και ενα touch απο έπιπλα με την υπογραφή ιταλικών και δανέζικων οίκων
Η διάταξη, ο σχεδιασμός του χώρου, η σκάλα, τα σκεπάσματα, οι πετσέτες, τα έργα τέχνης και τα βάζα, εκτελέστηκαν όλα μαζί σε ένα όραμα γαλήνιας απλότητας και ζεστασιάς

TWH1

Ο καναδικός σχεδιασμός είναι και αυτός σε μια ευθεία με αυτό που οι Δανοί το αποκαλούν σύγχρονο. Μια κληρονομιά της δανέζικης επιρροής έχει εξελιχθεί σε ένα σαφώς καναδικό στιλ συνώνυμο με τη λειτουργικότητα, την απλότητα του σχήματος και το au naturel. Οι πρακτικές που βασίζονται και οι Burgers Architecture όπως και η Interior Sophie Burke έχουν αυτό το σκανδιναβικό ήθος που διατρέχει τις φλέβες τους, και το έκαναν πράξη σε αυτή το κουκλίστικο εξοχικό που αποκαλούν οι ιδιοι, Καμπίνα. Εξοπλισμένα και τα 2 γραφεία με το καθαρό καναδικό σχεδιαστικό μυαλό, έχουν “μαλακώσει” την καμπίνα του σκι σε μια πραγματικά μοναδική οικογενειακή κατοικία.

TWH2

TWH3

TWH4

TWH5

TWH6

TWH7

Ήταν σχεδόν βέβαιο ότι δεν θα ήταν απλά μια συνηθισμένη κατοικία με την έναρξη του έργου. Βασιζόμενοι στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή του σπιτιού από τους Burgers Architecture, οι πελάτες στράφηκαν μετα στο Sophie Burke Design με μια ευρεία συνοπτική περιγραφή: μια ζεστή, ελαφριά, οικογενειακή “καμπίνα σκι” που να ενσωματώνει τα τοπικά και φυσικά υλικά και να τηρεί τα κορυφαία οικολογικά πρότυπα και πρακτικές. Η διατήρηση όλων αυτών των πτυχών δεν ήταν εύκολο επίτευγμα, αλλά η Sophie Burke κατάφερε να αντιμετωπίσει το καθένα σε διαφορετικό επίπεδο. Το σπίτι έπρεπε να είναι πρακτικό και να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις του περιβάλλοντος - για παιδιά, μπότες του σκί και τα κατοικίδια τους. Η Sophie Burke Design συνεργάστηκε με τοπικούς παραγωγούς σε όλα τα εργοστάσια, για τις κουκέτες, τους καναπέδες, τις σκάλες και τα ντουλάπια. Είναι ένας επιτυχημένος συνδυασμός που χρησιμοποιεί τοπικούς τεχνίτες για τη χρήση τοπικών υλικών, ντύνοντας ακόμα τους τοίχους με λευκό ασπριδερό ξύλο και τα παγκάκια με μάρμαρο του Βανκούβερ.

TWH8

TWH9

TWH11

TWH12

TWH13

TWH14

Τόσο ο πελάτης όσο και ο αρχιτέκτονας μοιράστηκαν την εκτίμηση που έχουν για την ομορφιά της εξωτερικής όψης αυτών των σπιτιών των Άλπεων, “αγκαλιάζοντας” το σαλέ με τεράστια παράθυρα και συρόμενες πόρτες σε ολόκληρο το μισό των κοινών χώρων. Το σπίτι ανοίγει θαυμαστικά μπροστά σας, στρωμένο με τη λάμψη του χιονιού φωτισμένο απο το φυσικό φως και ενωμένο με μια απαλή παλέτα του γκρι με μαύρους τόνους.Το αρχιτεκτονικό γραφείο εργάστηκε για πάνω από τρία χρόνια για την επιμέλεια και την ανάπτυξη της θέας στο βουνό.Για να αντισταθμίσει τις σκληρότερες επιφάνειες, το γραφείο που ανέλαβε την διακόσμηση βασίστηκε σε οργανικά και φυσικά στοιχεία με τοπικά σχεδιασμένα κεραμικά και ενα touch απο έπιπλα με την υπογραφή ιταλικών και δανέζικων οίκων. Είναι αυτή η τάση (για μενα ονομάζεται διαχρονικότητα) του καθαρού και σύγχρονου που σε βάζει αμέσως άνετα, όπου το μπετόν μαλακώνεται από την ξυλεία και η ξυλεία από το δέρμα, τα λευκά είδη και το μαλλί.

TWH15

TWH16

TWH17

TWH18

Το Whistler House καταγράφει με προσοχή την εξέλιξη του σχεδιασμού της αρχιτεκτονικής των δυτικών ακτών του Καναδά, ενώ αποτίει φόρο τιμής στη σκανδιναβική κληρονομιά του. Αν συναντήσετε όλες τις πτυχές του, ο καναδάς είναι πρωτοπόρος σε καινοτόμες πρακτικές των κτιρίων, και εδώ χωρίς συμβιβασμούς, σε ένα ήρεμο και σπιτικό συναίσθημα που όλοι ειδικά αυτές τις μέρες, λαχταρούμε πολύ, ειδικά όταν είναι πανέμορφο έξω.

TWH19

Source www.sophieburkedesign.com , Burgersarchitecture.com


 

Home