Thumbnail

Perianth hotel. Το αστέρι της πλατεία Αγίας Ειρήνης Perianth hotel. Το αστέρι της πλατεία Αγίας Ειρήνης

Το κτίριο που στεγάζεται το Perianth είναι κτισμένο στη δεκαετία του 1930 και ανήκει στο μοντέρνο κύμα της αρχιτεκτονικής του μεσοπολέμου
Στο κέντρο της πόλης, στο γκρίζο τοπίο με τη "θετική" βαβούρα, πολλά κτίρια αναπαλαιωμένα, άλλα χωρίς χαρακτήρα, ένα όμως πρώην παλιό υφασματάδικο, μετατρέπεται  σε κάτι όμορφο και μας δίνει  πίσω την παλιά του αίγλη. 

PERIANTH1

PERIANTH2

PERIANTH 3

PERIANTH 4

PERIANTH 6

Σε αυτούς τους έξι ορόφους με τα μικρά καταστήματα, η αθηναϊκή κομψότητα έλυνε τις ανάγκες της και αγόραζε τα υλικά της. Χρόνια μετά, με άλλα «ρούχα» πια, η ίδια κομψότητα βασιλεύει σήμερα. Το Perianth (περίανθος είναι τα εξωτερικά πέταλα ενός άνθους) πήρε το όνομά του από τα λουλουδάδικα που υπήρχαν προπολεμικά –κάποια υπάρχουν και σήμερα- στην πλατεία Αγίας Ειρήνης.  Ακριβώς στο κέντρο του ιστορικού τριγώνου με τα πολυσύχναστα καφέ, το κυκλικό αρχιτεκτόνημα του μοντέρνου κινήματος του μεσοπολέμου αναγεννήθηκε με τη συμβολή εξαιρετικών δημιουργών.  Οι k-studio architects εμπνεύστηκαν από το Bauhaus κτίριο δίνοντας στα δωμάτια και τους κοινούς χώρους την ατμόσφαιρα της παλιάς Αθήνας. Τα 38 δωμάτια βλέπουν όλα «μπροστά» στην πλατεία και πλαγίως στην οδό Λιμπόνα, εκεί που βρίσκουμε και το μπαρ Noel. Οι ιδιοκτήτες δεν μπήκαν στη λογική του ωφέλιμου χώρου «να βάλουμε και καμία δεκαριά ακόμη δωμάτια που βλέπουν τον ακάλυπτο», απλά έντυσαν το πίσω μέρος με αυτά τα υπέροχα αθηναϊκά υαλότουβλα που αφήνουν το φως να διαχέεται στο χώρο. Κι αυτά, μαζί με το ντυμένο μωσαϊκό δάπεδο με τις μαύρες, γκρι και σκουροπράσινες ψηφίδες αλλά και τα κυκλικά και γραμμικά στοιχεία με το τραπεζοειδές σχήμα, δίνουν την αίσθηση της παλιάς  κατοικίας στην πόλη, που χάνεται και εξατμίζεται στο χρόνο. Και από την άλλη οι minimal καμπύλες, τα παστέλ χρώματα στους τοίχους και η σύγχρονη ελληνική τέχνη που σε επαναφέρει στο παρόν.

PERIANTH 8

PERIANTH 9

PERIANTH 10

PERIANTH 11

PERIANTH 12

Η Sophia Κokosalaki ακολούθησε την ίδια φιλοσοφία στο σχεδιασμό των στολών του προσωπικού. Τα δωμάτια και οι κοινοί χώροι φιλοξενούν σημαντικό δείγμα της σύγχρονης εικαστικής σκηνής με έργα μεταξύ άλλων, των Γιάννη Βαρελά, Αντωνάκη, Μαργαρίτας Μυρογιάννη, Ραλλούς Παναγιώτου, Μαρίας Παπαδημητρίου, Αλεξανδρου Τζαννη, Λητούς Κάττου.  Το Perianth hotel επίσημο μέλος της αλυσίδας των design hotels βασίστηκε σε μια απλή ιδέα: να προσφέρει στους φιλοξενούμενους του την αυθεντική urban εμπειρία της Αθήνας σήμερα. Ο επισκέπτης ανακατεύεται με τους Αθηναίους, γνωρίζοντας την πόλη με περιπάτους, αφού τα πάντα βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Δοκιμάζει διαλεγμένα προϊόντα μικρών παραγωγών αλλά και μεσογειακές γεύσεις από το il Baretto στο ισόγειο του κτιρίου. Ξυπνάει με τη θέα της Ακρόπολης και ανακαλύπτει τα κρυμμένα hotspots της πολυπολιτισμικής Αθήνας. Γνωρίζει την τέχνη, τα μουσεία, τη νυχτερινή ζωή, τις παραδοσιακές αγορές: Mια γερή δόση Αθήνας σε λίγες μόνο μέρες. Η μοναδική προσωπικότητα του Perianth συμπληρώνεται από το Zen Center που λειτουργεί εδώ και χρόνια στον πρώτο όροφο του κτιρίου. Ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με στόχο την άσκηση πρακτικών ανατολικής φιλοσοφίας, μυεί τους Αθηναίους και τους επισκέπτες στο zen ως φιλοσοφία ζωής.

PERIANTH 15

PERIANTH 14

PERIANTH 13

PERIANTH 16

PERIANTH 16

Perianth Hotel
Λιμπόνα 2, 105 60, Αθήνα,
[email protected]

Home