Thumbnail

Η Παλιά πέτρινη κατοικία Η Παλιά πέτρινη κατοικία

Σφυρηλατημένο με μία μαύρη μεταλλική οροφή και επενδύσεις απο κέδρο, το εξωτερικό κτίριο φαίνεται μονολιθικό, ως μια άψογη αναλογία σύνθεσης.
Τα σπίτια που διαφοροποιούνται από τα υπόλοιπα συνήθως δεν τοποθετούνται ανάλογα. Αλλά ήταν τόσο“ερωτεύσημη” η κορυφή του βουνού για να φτιάξει το καταφύγιο του ένα νεαρό ζευγάρι, με θέα την πλούσια κοιλάδα του Χάντσον στη Νέα Υόρκη

tak1

Ευλογημένο με την αρχιτεκτονική παρέμβαση απο το τοπικό γραφείοTakatina, το Old Stone House τοποθετείται σαν να συνυπάρχει με το περιβάλλον του για δεκαετίες. Περιτριγυρισμένο από εξαιρετικά οινοποιία και διαφορετικές αγορές, αυτό το μαγικό κουτί σχεδιασμένο για τα σαββατοκύριακα, έγινε ενα μοναδικό καταφύγιο, δώρο θεού. Το γενικό και αρχικό σχέδιο της Takatina ήταν να αφαιρέσει πολλούς εσωτερικούς τοίχους για να μεγαλώσουν οι χώροι. Αρχικά, το σπίτι των δυόμισι ορόφων, μειώθηκε κατά το ήμισυ προσθέτοντας ένα νέο όροφοι. Ως ένα αναζωογονητικό μέγεθος, η Takatina αναδιάρθρωσε το σπίτι σε ένα διώροφο σπίτι που υποδηλώνει έναν αχυρώνα σε φόρμα. Ο γοητευτικός πέτρινος τοίχος ήταν ένα συγκεκριμένο αίτημα του πελάτη και βασικό στοιχείο της αρχιτεκτονικής στην περιοχή του Hudson Valley. Σφυρηλατημένο με μία μαύρη μεταλλική οροφή και επενδύσεις απο κέδρο, το εξωτερικό κτίριο φαίνεται μονολιθικό, ως μια άψογη αναλογία σύνθεσης. Ενώ υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα για να μην κτίσει κάποιος ένα όροφο όροφο, ένα σίγουρο πλεονέκτημα είναι αυτο που κανει τις στέγες τύπου καθεδρικού ναού να μας κάνουν να αλλάξουμε ιδέα. Εισάγοντας έναν φεγγίτη με βόρειο προσανατολισμό και μεγάξα ανοίγματα παραθύρων από αλουμίνιο, το φυσικό φως συλλαμβάνεται και διέρχεται έξυπνα σε αρχιτεκτονικά και γλυπτικά εφέ. Είναι μια απαλή λάμψη που φιλτράρει ολόκληρο το σπίτι - και αυτό χωρίς να αναφέρουμε τη θέα του βουνού. Το ενιαίο σαλόνι έχει ατμόσφαιρα σοφίτας, ιδανικό για μια άνετη χειμερινή διαμονή γύρω από την ξυλόσομπα. 

tak2

tak3

tak4

tak5

tak6

τακ7

τακ8

τακ11

Η προσέγγιση της Takatina στους εσωτερικούς χώρους δημιουργεί ένα σχεδόν στιγμιαίο με ενα “ηρεμο” αποτέλεσμα. Η βιομηχανική τραπεζαρία μαλακώνει από δέρμα και άλλα λευκά είδη κάτω από το χειροποίητο ξύλινο παρκέ, απο βελανιδιά σε σχήμα ψαροκόκαλο με μοτίβο, μαρμάρινοι τοίχοι απο Carrara αναδεικνύουν πόσο όμορφη μπορεί να είναι η χειροποιητη δουλεια ενος τεχνίτη. Η παλέτα είναι δροσερή και ευμετάβλητη και αντισταθμίζεται από τους λευκούς τοίχους και τα γκρίζα δρύινα δάπεδα. Η κουζίνα είναι μια ευπρόσδεκτη επέκταση αυτού του θέματος, το λακαρισμένο γκρί φινίρισμα και το σέικερ Look εμπνευσμένο από ένα τοπικό νερόμυλο. Ως τόπος συνάντησης της σοφίτας- αχυρώνας, η Takatina κατόρθωσε να πετύχει την ισορροπία του σύγχρονου ρουστίκ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι αυτό το νεαρό ζευγάρι είναι τώρα το επίκεντρο της καλαισθησίας των γειτόνων τους. Μέσα απο το conceptual όραμα της Takatina, το παλιό πέτρινο σπίτι έχει επαναπροσδιορίσει την όρο “καμπίνα” στο δάσος. Το πλέον κατάλληλο Σαββατοκύριακο για ένα ειδυλλιακό περιβάλλον του ή ακόμα το πιο κατάλληλο για να απολαύσει το ζευγάρι ένα ποτήρι κρασί στο μαγικό Hudson Valley και μια πιατέλα με τοπικα προιοντα.

tak10

tak9

tak12
 source takatina.com

Home