Thumbnail

5 τροφές που κρατούν υγιή τα δόντια του παιδιού σου 5 τροφές που κρατούν υγιή τα δόντια του παιδιού σου

Μήπως να τα εντάξεις στην διατροφή του;
Κανένα παιδί δεν θέλει να ασχοληθεί εντατικά με το βούρτσισμα των δοντιών, με το οδοντικό νήμα ή οτιδήποτε έχει να κάνει με τη στοματική υγιεινή, γιατί βαριούνται και γι’ αυτό πάντα θα βρίσκουν μια δικαιολογία!

Μην αγχώνεσαι λοιπόν δεν είναι μόνο το δικό σου. Εμείς όμως, σου βρήκαμε τη λύση και σου παρουσιάζουμε τις τροφές που βοηθούν στο να διατηρούν τα παιδιά τα δόντια τους υγιή. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Support Zone: Πόσο σημαντικό είναι για τη νέα μαμά; (Βίντεο)

Πράσινο τσάι

Ισχυρό αντιοξειδωτικό, αλλά με πολλές αντιμικροβιακές ιδιότητες, το πράσινο τσάι θεωρείται ένα από τα πιο ωφέλιμα συστατικά, ενώ θεωρείται πως βοηθάει ιδιαίτερα στην ανάπλαση του σμάλτου των δοντιών. Και στην πόσιμη μορφή του, αλλά και σε σκόνη που μπορεί να προστεθεί σε γιαούρτι ή smoothies, υπάρχουν τρόποι να το αγαπήσουν και τα παιδιά. 

Βούτυρο

Μια τροφή γεμάτη σε βιταμίνες A, D, E και K2, αλλά και σε στοιχεία, όπως το ασβέστιο και το Α λινολενικό οξύ! Είναι ένα φυσικό δυναμωτικό για το ανοσοποιητικό σύστημα και ένα από τα αγαπημένα υλικά των παιδιών! Μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σχεδόν κάθε πιθανή συνταγή, ωστόσο εξαιτίας της υψηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, θα πρέπει να δίνεται προσοχή στην ποσότητα που καταναλώνεται από τα παιδιά!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σωστή διατροφή στο νηπιαγωγείο του παιδιού (Βίντεο)

 

Φράουλες

Κόκκινες, ζουμερές και για το δόντια του παιδιού σου ιδανικές. Η σύνθεση τους θα μαλακώσει τα ούλα του παιδιού σου, ενώ την ίδια στιγμή τα δοντάκια του θα είναι πιο υγιή από ποτέ.

 

fraoula

unsplash.com/photos/PMxoh8zJNb0

Σκόρδο

Ένα λαχανικό διάσημο για την απομάκρυνση των βρικολάκων, αλλά και για τις αντιβακτηριδιακές ικανότητές του! Περιέχει τη χημική ένωση αλλισίνη σε μεγάλες ποσότητες, η οποία απομακρύνει μεγάλες ποσότητες βακτηρίων που αναπτύσσονται στην στοματική κοιλότητα, επαναφέροντας την ισορροπία. 

Γαρίφαλο

Ένα μπαχαρικό πασίγνωστο από την αρχαιότητα για τις αντιμικροβιακές ικανότητές του, χάρη στη χημική ένωση ευγενόλη και το ελαϊκό οξύ που περιέχει. Το γαρίφαλο είναι ένα δυνατό και αρωματικό μπαχάρι που χαρακτηρίζει το χειμώνα και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σούπες και λαδερά πιάτα, ενώ είναι και ένα καλό υποκατάστατο της ζάχαρης σε συνταγές όπως κέικ και γλυκές ζύμες!

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τι ακριβώς είναι το raw foodism; (Βίντεο)

 

Πηγή

κεντρική φώτο:unsplash.com/photos/miAcjhLaWPQ

Home