Thumbnail

Επίδομα τέκνου: Πότε θα κατατεθεί τελικά; Επίδομα τέκνου: Πότε θα κατατεθεί τελικά;

Η μηχανική βλάβη καθυστερεί τις πληρωμές – Εσύ θα πληρωθείς τώρα ή μετά το Πάσχα;
Αν και για πρώτη φορά φέτος πάρθηκε απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας όπως το ετήσιο επίδομα τέκνου σε δικαιούχους δηλαδή που το λαμβάνουν μία φορά το χρόνο θα πληρωνόταν πριν από το Πάσχα, μία μηχανική βλάβη στο σύστημα φέρνει τελικά καθυστέρηση και οι πληρωμές πάνε για μετά το Πάσχα. Κανονικά θα γίνουν εντός εβδομάδας και πριν από το Πάσχα, οι μηνιαίες πληρωμές για όσους παίρνουν κάθε μήνα επίδομα τέκνου (μονογονιούς, τρίτεκνους, πολύτεκνους).

Σύμφωνα με πληροφορίες της Offsite και του δημοσιογράφου Σωτήρη Νικηφόρου, προέκυψε μηχανική βλάβη στον server του Τμήματος Πληροφορικής του Υφυπουργείο Καινοτομίας στο οποίο στεγάζεται το σύστημα πληρωμών του επιδόματος τέκνου. 

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα: 10+2 καταπληκτικές ιδέες για να κάνεις με τα παιδιά σου

 

Αυτό που επηρεάστηκε όπως προαναφέραμε είναι η ετήσια πληρωμή. Δηλαδή δεν θα πληρωθούν ακόμα το επίδομα, όσοι πληρώνονται μία φορά τον χρόνο το επίδομα τέκνου. 

 Όπως δήλωσε στην offsite αρμόδια πηγή του Υπουργείου Εργασίας, φέτος για πρώτη φορά πάρθηκε απόφαση από το Υπουργείο Εργασίας για να πληρωθεί το συγκεκριμένο επίδομα πριν από το Πάσχα, και όχι μέσα στον Μάιο, Ιούνιο που πληρώνεται συνήθως κάθε χρόνο. Άρα λόγω της μηχανικής βλάβης οι πληρωμές θα γίνουν τελικά μετά το Πάσχα αφού αποκατασταθεί και η βλάβη. 

Αν και οι αρμόδιοι λειτουργοί του Υφυπουργείου Καινοτομίας προσπάθησαν ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο να επιλύσουν το πρόβλημα, αυτό δεν κατέστη δυνατό επειδή θα χρειαστεί αντικατάσταση εξοπλισμού. Έτσι δεν θα καταστεί εφικτό να διορθωθεί πριν από το Πάσχα η βλάβη για να γίνει άμεσα δυνατή η καταβολή των συγκεκριμένων επιδομάτων. Άρα θα γίνουν μετά το Πάσχα οι πληρωμές για το ετήσιο επίδομα τέκνου.

Κανονικά οι μηνιαίες πληρωμές - Πιθανότητα αύριο Τετάρτη

Τονίζεται ότι οι μηνιαίες πληρωμές ΔΕΝ επηρεάζονται από το πρόβλημα που προέκυψε. Όσοι δηλαδή λαμβάνουν μηνιαία επιδόματα τέκνου από το Υπουργείο Εργασίας θα πληρωθούν κανονικά το επίδομα πιθανότατα την Τετάρτη, πριν από το τέλος του μήνα δηλαδή ως συνήθως. (Μονογονιοί, τρίτεκνοι και πολύτεκνοι).

 
Όπως πληροφορούμαστε ούτε κανένα άλλο από τα χιλιάδες άλλα διάφορα επιδόματα που λαμβάνουν οι πολίτες δεν επηρεάζονται. Ήδη έγιναν οι πληρωμές για ΕΕΕ, Δημόσιο βοήθημα, επίδομα χαμηλοσυνταξιούχων, πασχαλινό επίδομα, επίδομα μάνας και άλλα.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: 4 οφέλη προσφέρει το παιχνίδι στο μωρό σου

 

Όσοι εγκρίθηκαν προηγούμενες χρονιές ΔΕΝ χρειάζεται να κάνουν αίτηση

Θυμίζουμε ότι, όσοι είχαν υποβάλει σχετική αίτηση κατά το 2020 ή και τις προηγούμενες χρονιές και η αίτησή τους εγκρίθηκε, δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν ξανά αίτηση για το 2021.

Ποιοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση

Αρμόδια πηγή από το Υπουργείο Εργασίας μιλώντας στην Offsite ξεκαθάρισε πως οι νέοι δικαιούχοι αλλά και όσοι αιτήθηκαν πέρσι για να λάβουν Επιδόματα και δεν εγκρίθηκαν, θα πρέπει να υποβάλουν αίτηση για την φετινή χρονιά.

Δες εδώ το Έντυπο Αίτησης ΕΤ 2021 (μονογονεϊκες οικογένειες)

Δες εδώ το Έντυπο Αίτησης ΕΤ 2021 (μονότεκνες και δίτεκνες οικογένειες)

Δες εδώ το Έντυπο Αίτησης ΕΤ 2021 (τρίτεκνες και πολύτεκνες)


Παράλληλα, εάν προκύπτει οποιαδήποτε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης ή των συνθηκών και στοιχείων που επηρεάζουν το δικαίωμα τους σε καταβολή του επιδόματος, οι δικαιούχοι που δεν θα χρειαστεί να υποβάλουν αίτηση για φέτος, οφείλουν να ενημερώσουν γραπτώς την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, συμπληρώνοντας το σχετικό Έντυπο Αλλαγής Στοιχείων. Νοείται ότι δικαιούχοι, θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά έγγραφα. 

Δες εδώ το Έντυπο Αλλαγής Στοιχείων

Για παράδειγμα, εάν μια γυναίκα έλαβε διαζύγιο, θα πρέπει να συμπληρώσει το Έντυπο Αλλαγής Στοιχείων και να επισυνάψει μαζί αντίγραφο διαζυγίου και διάταγμα αρμόδιου Δικαστηρίου για τη Γονική Μέριμνα ή Διάταγμα Διατροφή. Εάν το τέκνο μιας οικογένειας, είναι άνω των 18 και παρουσιάστηκε στον στρατό, θα πρέπει να δοθεί στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων, βεβαίωση από την Εθνική Φρουρά, στην οποία να φαίνεται η ημερομηνία κατάταξής τους.

Ποιοι δικαιούνται το επίδομα τέκνου: 

Δικαίωμα σε επίδομα τέκνου έχει η οικογένεια της οποίας το ετήσιο ακαθάριστο οικογενειακό εισόδημα για το προηγούμενο έτος δεν υπερβαίνει:

(α) τις €49.000 για οικογένειες με ένα (1) εξαρτώμενο τέκνο,

(β) τις €59.000 για οικογένειες με δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα,

(γ) τις €59.000 αυξανόμενες κατά €5.000 για κάθε εξαρτώμενο τέκνο για οικογένειες με περισσότερα από δύο (2) εξαρτώμενα τέκνα.

 

Τα ποσά

ποσα

 

ποσα

Που να αποστέλλονται οι αιτήσεις

Οι συμπληρωμένες αιτήσεις μπορούν να αποστέλλονται ταχυδρομικώς στην Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας, Τεύκρου 6, 1066 Λευκωσία, στα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη (ΚΕΠ) και Κέντρα του Πολίτη (ΚΕ.ΠΟ.). Σημειώνεται ότι οι αιτητές θα πρέπει οπωσδήποτε να τυπώσουν και να συμπληρώσουν την αίτηση εκ των προτέρων καθώς δεν διατίθενται εκτυπωμένες αιτήσεις. 

Οι αιτητές προτρέπονται να αποστέλλουν τις αιτήσεις τους μέσω συστημένου ταχυδρομείου στη πιο κάτω διεύθυνση:

Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας

Υπουργείο Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων

Τ.Θ. 25686, 1311, Λευκωσία

Οι αιτητές παρακαλούνται όπως φυλάσσουν την απόδειξη αποστολής / βεβαίωση παραλαβής για τουλάχιστο ένα χρόνο από την ημέρα αποστολής / υποβολής της αίτησης, σε περίπτωση που αυτή ζητηθεί από την Υπηρεσία Διαχείρισης Επιδομάτων Πρόνοιας.

Σημειώνεται ότι από τις 18 Ιανουαρίου 2021, το Κέντρο Εξυπηρέτησης του Επιδόματος Τέκνου, στην οδό Τεύκρου 6, 1066 στη Λευκωσία, εξυπηρετεί του πολίτες μόνο για την κάλυψη έκτακτων αναγκών, κατόπιν διευθέτησης ραντεβού, για την ασφάλεια τόσο των πολιτών όσο και του προσωπικού, λόγω της πανδημίας.

Ως εκ τούτου, οι πολίτες παρακαλούνται προς αποφυγή οποιασδήποτε ταλαιπωρίας, όπως επικοινωνούν με το Τηλεφωνικό Κέντρο του Επιδόματος Τέκνου από τις 7:30 μέχρι τις 15:00, στο τηλέφωνο 22 804000, για διευθέτηση ραντεβού για εξυπηρέτηση.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αναπτυξιακά ορόσημα: Ό,τι θες και χρειάζεται να ξέρεις (Βίντεο)

Πηγή:Offsite.com.cy

 

κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/5NLCaz2wJXE

Home