Εύκολη συνταγή για κέικ λεμόνι με γιαούρτι
Νόστιμο, δροσιστικό κέικ που μπορεί να απολαμβάνεις όλες τις ώρες
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βελούδινο σορμπέ φράουλα
Υλικά:
- 250 γρ. βούτυρο μαλακό
- 3 κουτ. του γλυκού ξύσμα λεμονιού
- 3/4 του φλιτζανιού ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 1/4 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό
- 1/4 του φλιτζανιού χυμό λεμόνι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/2 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- γιαούρτι και ξύσμα για το σερβίρισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά Brownies με μπανάνα και φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 160 βαθμούς C.
- Βουτυρώνεις καλά μια στρογγυλή (ή και ορθογώνια) φόρμα του κέικ.
- Στο μίξερ, χτυπάς το βούτυρο, το ξύσμα και τη ζάχαρη να αφρατέψουν. Ρίξεις ένα ένα τα αβγά και χτυπάς καλά μετά από κάθε αβγό.
- Μεταφέρεις το μίγμα σε ένα μεγάλο μπολ. Ρίχνεις το μισό γιαούρτι και το μισό χυμό λεμονιού και ανακατεύεις.
- Προσθέτεις την μισή ποσότητα από τα αλεύρια και ανακατεύεις. Επανάλαβε τη διαδικασία με το υπόλοιπο γιαούρτι και χυμό και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Βάζεις το μίγμα στη φόρμα και ψήνεις για 50 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο.
- Αφήνεις να ξεκουραστεί για 10 λεπτά και ξεφορμάρεις.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/Hwine78bXNI