Thumbnail

Εύκολη συνταγή για λουκουμάδες Εύκολη συνταγή για λουκουμάδες

Αύριο είναι η μέρα τους, μην τους παραγγείλεις, φτιάξε τους!
Μην το φοβάσαι, διάβασε τη συνταγή και θα δεις πόσο εύκολη είναι.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νόστιμα μάφιν καρότου

 

Υλικά:

  • 3 1/2 φλ. αλεύρι χωριάτικο
  • 3 1/2 φλ. αλεύρι φαρινάπ
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 1/2 κουταλάκι γλυκού αλάτι
  • 2 μέτριες πατάτες βρασμένες
  • νερό χλιαρό

Για το σιρόπι:

  • 6 φλ. ζάχαρη
  • 5 φλ. νερό
  • 3 ξυλάκια κανέλα
  • 6 γαρίφαλα
  • 1/2 λεμόνι (φλούδα και χυμό)
  • 1/2 λεμόνι 
  • ανθόνερο

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Σπιτικό πεντανόστιμο πεϊνιρλί


Εκτέλεση:

  • Βράζεις τις πατάτες και αφήνεις να κρυώσουν λίγο (να γίνει το νερό τους χλιαρό).
  • Στο μεταξύ βάζεις σε ένα μπολ τα δύο είδη αλευριού κοσκινισμένα, προσθέτεις την μαγιά και το αλάτι και ανακατεύεις.
  • Λιώνεις τις πατάτες μαζί με ένα ποτήρι από το χλιαρό ζουμί τους και τις βάζεις στο μίγμα. Ανακατεύεις και προσθέτεις λίγο λίγο το χλιαρό νερό από τις πατάτες (περίπου 2 φλιτζάνια).  Ανακατεύεις να γίνει ένας λείος χυλός. 
  • Σκεπάζεις με μία πετσέτα και αφήνεις να ξεκουραστεί μισή ώρα.
  • Φτιάχνεις το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά για 3 λεπτά και αφήνεις να κρυώσει.
  • Ζεσταίνεις μπόλικο λάδι και παίρνεις λίγο μίγμα με το χέρι μας, το σφίγγεις σαν γροθιά και αυτό που πετάγεται το παίρνεις με κουταλάκι του γλυκού να βγει μικρή μπάλα και ρίχνεις στο ζεστό λάδι.  Αφήνεις μέχρι να ροδίσουν.  
  • Με τρυπητή κουτάλα τους βγάζεις από το τηγάνι, τους βάζεις απευθείας στο κρύο σιρόπι και αμέσως τους μεταφέρεις στη πιατέλα που θα τους σερβίρεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα

Πηγή 

Home