Thumbnail

Φέτος τη λαγάνα θα την φτιάξεις εσύ! Φέτος τη λαγάνα θα την φτιάξεις εσύ!

Η σπιτική λαγάνα είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη. Φτιάξε την και δώσε στους αγαπημένους σου λαγάνα από τα χεράκια σου
Η Καθαρά Δευτέρα είναι εδώ και θέλεις να έχεις τα πάντα στο τραπέζι σου. Γιατί να μην πεις ότι φέτος την λαγάνα την έφτιαξες εσύ;

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις δοκιμάσει ινδικό φακόριζο με κάρι


Υλικά: 

  • 1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
  • 800 ml χλιαρό νερό
  • 50 γρ.νωπή μαγιά
  • 40 γρ. ζάχαρη
  • 40 γρ. αλάτι
  • Σουσάμι για το πασπάλισμα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά 

 

Εκτέλεση: 

  • Διάλυσε τη μαγιά σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
  • Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
  • Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
  • Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
  • Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
  • Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
  • Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
  • Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Light πίτσα με ζύμη από τορτίγια

 

Πηγή 

 

κεντική φώτο: .kitchenstori.es/2018/02/no-knead-lagana-bread.html

Home