Φέτος τη λαγάνα θα την φτιάξεις εσύ!
Η σπιτική λαγάνα είναι πεντανόστιμη και πανεύκολη. Φτιάξε την και δώσε στους αγαπημένους σου λαγάνα από τα χεράκια σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Έχεις δοκιμάσει ινδικό φακόριζο με κάρι
Υλικά:
- 1500 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 500 γρ.αλεύρι σκληρό (κίτρινο)
- 800 ml χλιαρό νερό
- 50 γρ.νωπή μαγιά
- 40 γρ. ζάχαρη
- 40 γρ. αλάτι
- Σουσάμι για το πασπάλισμα
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις μους σοκολάτας χωρίς αυγά
Εκτέλεση:
- Διάλυσε τη μαγιά σε ένα μπολάκι με λίγο χλιαρό νερό και 2 κ.γ αλεύρι
- Άφησέ τη μερικά λεπτά να φουσκώσει και στη συνέχεια ζυμώνουμε τη μαγιά με τα υπόλοιπα υλικά
- Όταν το ζυμάρι σου είναι αφράτο και δεν κολλάει σκέπασε το και άφησε σε ζεστό μέρος για 15 περίπου λεπτά
- Χώρισε το ζυμάρι σε 4-5 μπαλάκια και πασπάλισε τα ταψάκια σου (ρηχά-λαμαρίνες) με σουσάμι
- Άπλωσε το ζυμάρι από πάνω καλά να γίνει μια λεπτή στρώση
- Πίεσε με το χέρι και άφησε να φουσκώσει για λίγο και πάλι
- Τρύπησε κατά διαστήματα με ένα πιρούνι και βάλε σε μέτριο φούρνο για 45 περίπου λεπτά
- Άφησε να κρυώσουν και ξεφόρμαρε από το ταψί
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Light πίτσα με ζύμη από τορτίγια
κεντική φώτο: .kitchenstori.es/2018/02/no-knead-lagana-bread.html