Kοτομπουκιές με κρούστα από βρώμη
Η βρώμη αναβαθμίζει το κοτόπουλο και κάνει τα καλύτερα chicken nuggets που έχεις δοκιμάσει
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πατατάκια από παντζάρι
Υλικά:
- 450 γρ. στήθος κοτόπουλου, κομμένο σε μικρές μπουκιές
- 1 φλιτζάνι βρώμη
- 3/4 του φλιτζανιού τρίμμα καρύδας χωρίς ζάχαρη
- 1 πρέζα σκόνη σκόρδου
- 1 πρέζα μαύρο πιπέρι
- 1/4 κουτ. του γλυκού ψιλοκομμένο τζίντζερ
- 1/4 κουτ. του γλυκού καπνιστή πάπρικα
- 1/2 φλιτζάνι ασπράδι αυγών
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με τυρί και μπέικον
Εκτέλεση:
- Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C και απλώνεις τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Σε ένα μπλέντερ ή κουζινομηχανή, χτυπάς τη βρώμη, το τρίμμα καρύδας, τη σκόνη σκόρδου σκόρδου, το μαύρο πιπέρι, το ψιλοκομμένο τζίντζερ, την καπνιστή πάπρικα. Χτυπάς μέχρι τα υλικά σου να αποκτήσουν την υφή τρίμματος.
- Σε ένα μπολ, χτυπάς το ασπράδι αυγού.
- Βουτάς τις μπουκιές κοτόπουλου πρώτα στο ασπράδι αβγού και έπειτα στο μείγμα με τη βρώμη, μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
- Τοποθετείς τις κοτομπουκιές στο ταψί και ψήνεις για 20-25 λεπτά.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Vegan noodles με tofu
κεντρική φώτο: unsplash.com/photos/yeEoMHtkCuM