ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα
Υλικά:
- 500 γρ. πατάτες
- 4 αβγά βρασμένα
- 200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
- 2 σκελίδες σκόρδο
- Μισή συσκευασία μπέικον
- 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
- Μαϊντανός
- Χυμός ενός λεμονιού
- Αλάτι και πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα
Εκτέλεση:
- Σε μία κατσαρόλα με ζεστό νερό βράζεις τις πατάτες για περίπου 20 λεπτά.
- Μετά το πρώτο δεκάλεπτο, σε ένα μικρό κατσαρολάκι βράζεις τα αβγά.
- Σβήνεις τις δύο κατσαρόλες, κόβεις το μπέικον σε μικρά κομμάτια και το σοτάρεις σε ένα τηγάνι με ελάχιστο ελαιόλαδο
- Αφού ολοκληρώσεις τις παραπάνω διαδικασίες, σε ένα μπολ σαλάτες προσθέτεις τις πατάτες, τα αυγά και το μπέικον.
- Σε ένα μπλέντερ, προσθέτεις το τυρί, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το χυμό ενός λεμονιού. Χτυπάς μέχρι να γίνει ένα μείγμα.
- Περιχύνεις με το μείγμα τις πατάτες, τα αβγά και το μπέικον.
- Ανακατεύεις με τις ξύλινες κουτάλες σου, ρίχνεις τον μαϊντανό και έτοιμο!
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα
κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/salates/syntagi-gia-patatosalata-me-mpeikon/1153522/