Thumbnail

Συνταγή για cup cake με λεμόνι Συνταγή για cup cake με λεμόνι

Νόστιμο κεκάκι ιδανικό για να συνοδεύσεις τον απογευματινό σου καφέ
Εύκολη συνταγή που μοιράζει άνοιξη και μπορείς να φτιάξεις πανεύκολα σήμερα.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα

 

Υλικά: 

  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 του φλιτζανιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • Χυμός δύο λεμονιών
  • 1 κουτ. της σούπας παπαρουνόσπορο, ψητός
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 2/3 του φλιτζανιού βούτυρο
  • (για το γλάσο): 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 400 γρ. ζάχαρη
  • χυμός ενός λεμονιού
  • κίτρινες σταγόνες ζαχαροπλαστικής

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις του φούρνο στους 180 βαθμούς C και βουτυρώνεις ελαφρά τις θήκες για μάφιν.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, αναμειγνύεις το αλεύρι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και τον παπαρουνόσπορο.
  • Σε ένα δεύτερο μπολ, χτυπάς τα αβγά και το γιαούρτι μέχρι να δημιουργηθεί μία μαρέγκα.
  • Σε ένα κατσαρολάκι, λιώνεις το βούτυρο και το μεταφέρεις ζεστό στο μείγμα με τα αβγά.
  • Ενώνεις τα δύο μείγματα σε ένα και ομογενοποιείς.
  • Περιχύνεις το τελικό μείγμα σε φόρμες για μάφιν και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Παράλληλα, ετοιμάζεις το frosting. Λιώνεις το βούτυρο και στη συνέχεια σε ένα μπολ αναμειγνύεις με τα υπόλοιπα υλικά.
  • Μόλις προκύψει ένα δεμένο μείγμα, το μεταφέρεις σε ένα κορνέ ζαχαροπλαστικής και το απλώνεις πάνω από καπ κέικ ομοιόμορφα.
  • Περιχύνεις με λίγο τριμμένο αμύγδαλο (όχι υποχρεωτικά) και σερβίρεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πανεύκολο κέικ σοκολάτας σε μία… κούπα 

 

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-kap-keik-me-lemoni-kai-paparounosporo/1163623/

Home