Thumbnail

Οι απόλυτες καλοκαιρινές συνταγές με ψάρι Οι απόλυτες καλοκαιρινές συνταγές με ψάρι

Η Blue Island δεν μας προμηθεύει μόνο με εκλεκτής ποιότητας ψαρικά και μαλάκια, αλλά και με τις καλύτερες συνταγές για τους ψαγμένους "fishlovers", όπως είμαστε εμείς
Παρόλο που έχεις απόλυτη επίγνωση της υψηλής διατροφικής αξίας που έχουν τα ψάρια και τα μαλάκια στη διατροφή σου, εντούτοις είναι από τα πιάτα που αμελείς να φτιάχνεις στο σπίτι, ενώ ξέρεις καλά πως δεν θα έπρεπε. Μια ματιά να ρίξεις στον διαδικτυακό "τσελεμεντέ" που με τόση αγάπη και περισσή φροντίδα έχει φτιάξει η ομάδα της Blue Island και θα μπεις στον πειρασμό να θες να ετοιμάζεις ψάρι κάθε μέρα. Aν πάλι, ανήκεις στην ακριβώς αντίθετη κατηγορία και στέρεψες από ιδέες επειδή φτιάχνεις τακτικά ψάρι, τότε μόλις βρήκες μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης!

Ας αρχίσουμε από τα βασικά και ενδεχομένως τετριμένα, αλλά αν είσαι από τις περιπτώσεις που δεν καταναλώνεις ψάρι και μαλάκια σε εβδομαδιαία βάση, τότε θα πρέπει να θυμηθείς γιατί αποτελούν μια από τις σημαντικότερες τροφές. Τη διατροφική αξία άλλωστε των ψαριών έχουν ανακαλύψει εδώ και χιλιάδες χρόνια οι λαοί της Μεσογείου και ναι, εμείς εδώ στην Κύπρο είμαστε από τους τυχερούς. 

Γι΄αυτό, πρέπει να εκτιμήσεις ακόμη περισσότερο το γεγονός ότι ως λαός έχουμε εύκολη πρόβαση στα φρέσκα ψάρια, τα οποία παρέχουν στον οργανισμό πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, απαραίτητες για τη δόμηση των ιστών και την αποκατάσταση των φθορών τους, ενώ περιέχουν όλα τα είδη των λιπών (μονοακόρεστα, πολυακόρεστα και κορεσμένα). Αποτελούν επίσης πηγή πολλών βιταμινών, όπως είναι οι λιποδιαλυτές βιταμίνες (A, D, E, K), αλλά και οι υδατοδιαλυτές βιταμίνες του συμπλέγματος Β (όπως η Β1, η Β2 και η Β12), οι οποίες είναι σημαντικές τόσο για τον μεταβολισμό των βασικών διατροφικών στοιχείων, όσο και για την υγεία του νευρικού συστήματος και των ερυθρών αιμοσφαιρίων. Τα ψάρια επίσης προσφέρουν πολύτιμα μέταλλα, όπως ασβέστιο και φώσφορο, τα οποία -μαζί με τη βιταμίνη D- βοηθούν στην καλύτερη δόμηση των δοντιών και των οστών. 

pougkakia

Blue Island είναι συνυφασμένη με την ποιότητα και τη φιλική εξυπηρέτηση εδώ και πολλά χρόνια, και φυσικά με την ποικιλία. Θέλοντας, λοιπόν, να μοιραστεί το πάθος της και την αγάπη της για το καλό ψάρι με τους απανταχού "fishlovers", αλλά και όσους επιζητούν και εκτιμούν την καλή ζωή και το εκλεκτό φαγητό, δημιούργησε την ιστοσελίδα: http://www.blueislandrecipes.com

Έχοντας απόλυτη συναίσθηση των αυξημένων αναγκών, αλλά και τη στροφή ολοένα και περισσότερων προς την υγιεινή διατροφή και πως το ψάρι βρίσκεται πάντα στην πρώτη γραμμή για να καλύψει τις διατροφικές ανάγκες κάθε ηλικίας, ανανεώνει σε εβδομαδιαία βάση αυτόν τον διαδικτυακό ουσιαστικά  τσελεμεντέ, με θρεπτικές συνταγές, που φέρουν την υπογραφή καταξιωμένων σεφ. Όλες οι συνταγές είναι φτιαγμένες με φρέσκα ψάρια και θαλασσινά από τις θάλασσες της Blue Island, που γεμίζουν το ιστολόγιο της με καλαίσθητα πιάτα, που σε προκαλούν να τα δοκιμάσεις. 

Αυτό που θα σε εντυπωσιάσει περισσότερο με τις συνταγές της Blue Island και θα σου κεντρίσει το ενδιαφέρον στο να τις εκτελέσεις, είναι ότι οι οδηγίες είναι γραμμένες σε απλή και κατανοητή γλώσσα, ενώ συνοδεύονται από παραστατικά βίντεο, με τους σεφ να σε καθοδηγούν βήμα-βήμα. Άρα, δεν υπάρχει περίπτωση να μην την πετύχεις. 

Σημείωσε πως θα βρεις μια τεράστια ποικιλία από απλές παραδοσιακές συνταγές μέχρι πιο gourmet, ενώ θα μπορείς πλέον να φτιάχνεις ακόμη και sushi, καθώς επίσης ψαρολιχουδιές που θα ξετρελάνουν τα παιδιά σου, αλλά και τους εφήβους που θέλουν να είναι fit. 

Εσύ δεν έχεις παρά να φορέσεις ποδιά και να μπεις στην κουζίνα, αφού βέβαια σερφάρεις πρώτα στην ιστοσελίδα: http://www.blueislandrecipes.com για να εντοπίσεις τη συνταγή που θα επιχειρήσεις να ετοιμάσεις, αρχίζοντας από σήμερα! 

 

Home