Thumbnail

Πανακότα πορτοκάλι στο ποτήρι Πανακότα πορτοκάλι στο ποτήρι

Πας στοίχημα ότι αυτή η συνταγή είναι εθιστική;
Ελαφρά…πειραγμένη πανακότα με τη δροσερή νότα πορτοκαλιού

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι

 

Υλικά:

  • 2 φλιτζάνια χυμός πορτοκαλιού
  • 4 κουτ. της σούπας σιρόπι Αγαύης
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • 3 κουτ. της σούπας σιρόπι Αγαύης
  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 1 κλωνάρι κανέλα
  • 4 φύλλα μέντας

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, σε ένα μικρό κατσαρολάκι, αναμειγνύεις το χυμό πορτοκαλιού και το σιρόπι Αγαύης. Βράζεις ανακατεύοντας για 5 λεπτά σε μέτρια ένταση.
  • Γεμίζεις δύο γυάλινα ποτήρια με το μείγμα σου μέχρι τη μέση, τα σκεπάζεις με μία μεμβράνη και αφήνεις στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Παράλληλα, σε μία κατσαρόλα ζεσταίνεις το γάλα και διαλύεις μέσα σε αυτό το υπόλοιπο σιρόπι Αγαύης. Προσθέτεις την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη και τα υπόλοιπα υλικά. Βράζεις σε ένα κατσαρολάκι για 5 λεπτά και αφήνεις σε κλειστό μάτι για 10 λεπτά.
  • Αναμειγνύεις στα ποτήρια με τον χυμό πορτοκαλιού και μεταφέρεις στο ψυγείο για 40 λεπτά.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνταγή για μπιφτέκια από κινόα

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-panakota-portokali-sto-potiri/1163991/

Home