Thumbnail

Πώς να φτιάξεις γαρίδες με σάλτσα βουτύρου Πώς να φτιάξεις γαρίδες με σάλτσα βουτύρου

Μια καλοκαιρινή συνταγή από τον Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Αν ψάχνεις έναν εναλλακτικό τρόπο να μαγειρέψεις τις γαρίδες σου, μόλις τον βρήκες.

Υλικά 

  • 8 γαρίδες μεγάλες (καθαρισμένες, εκτός το κεφάλι)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 2 λεμονόχορτα (κομμένα στη μέση)
  • 4 κουταλιές βούτυρο (παγωμένο σε κυβάκια )
  • 1 κουταλιά φρέσκια κρέμα
  • 2 σκελίδες σκόρδο (λιωμένες)
  • 2½ κουταλιές χυμό λεμονιού
  • 1½ κουταλιά φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: O Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μπαίνει στην κουζίνα και φτιάχνει φιλέτο αρνί με πικάντικη μαρμελάδα φράουλας 

Eκτέλεση

  • Σ’ ένα τηγάνι βάζεις το ελαιόλαδο να ζεσταθεί σε δυνατή φωτιά και τσιγαρίζεις τις γαρίδες για 3-4 λεπτά την κάθε πλευρά. Όταν ψηθούν, σβήνεις με την 1 κουταλιά λεμονιού.
  • Στη συνέχεια αφαιρείς τις γαρίδες από το τηγάνι και τις αφήνεις στην άκρη.
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίχνεις τη φρέσκια κρέμα, το σκόρδο και το λεμονόχορτο ώστε πάρουν μια βράση.
  • Όταν βράσει η κρέμα, ρίχνεις μέσα τον βούτυρο σταδιακά και ανακατεύεις καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  • Στη συνέχεια βάζεις το υπόλοιπο χυμό λεμονιού και “διορθώνεις” τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Τέλος, βάζεις μέσα στη σάλτσα με τις γαρίδες, το φρέσκο κρεμμυδάκι και τα αφήνεις να πάρουν μια βράση για 2 λεπτά. Σερβίρεις. 

Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ  

Home