Πώς να φτιάξεις γιορτινά μπισκότα, με γέμιση μαρμελάδας
Έχοντας ως "οδηγό" τη συνταγή του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Υλικά
- 250 γρ. βούτυρο ( λιωμένο)
- 2 φλιτζάνια ζάχαρη
- 3 αυγά
- ½ κουταλάκι αλάτι
- 1 ½ κουταλάκι μπέκιν πάουντερ
- 2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
- 5 φλιτζάνια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- μαρμελάδα της επιλογής σου
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine σερβίρει μους τριπλής σοκολάτας
Eκτέλεση
- Μέσα στο κάδο του μίξερ ρίχνεις όλα τα υλικά, εκτός τη μαρμελάδα και τα χτυπάς μέχρι να γίνει ζύμη . Η ζύμη πρέπει να είναι ελαστική και να μην κολλάει στα χέρια σου.
- Ανοίγεις τη ζύμη σε φύλλο 0,5 εκατοστών με έναν πλάστη στον πάγκο εργασίας. Κόβεις με κουπ πατ σε σχήμα αστεράκι (ή ό, τι άλλο σχήμα θες) τα μπισκότα σου.
- Μεταφέρεις τα μπισκότα σε λαμαρίνα ή ταψί με λαδόκολλα, κρατώντας απόσταση το ένα από το άλλο.
- Ψήνεις σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 17-20 λεπτά περίπου.
- Όταν θα είναι έτοιμα, τα αφήνεις να κρυώσουν καλά.
- Τέλος, με ένα κουταλάκι γεμίζεις τα μισά μπισκότα με μαρμελάδα και κλείνεις με τα υπόλοιπα. Πασπαλίζεις με λίγη ζάχαρη άχνη και σερβίρεις.
Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου Chef de Cuisine στη σελίδα