Thumbnail

Πώς να φτιάξεις λαχταριστά τρουφάκια Πώς να φτιάξεις λαχταριστά τρουφάκια

Ξεκινάς από Δευτέρα δίαιτα, δηλαδή αύριο, γιατί κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτή τη συνταγή του Chef de Cuisine Γιώργου Ερωτοκρίτου
Σιγά, μην πεις "όχι" σε μια τρούφα. Ή σε δυο....ή σε δέκα!

Υλικά

  • 200 γρ. κουβερτούρα (ψιλοκομμένη)
  • 1 συσκευασία γάλα ζαχαρούχο
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 4 κουταλιές κακάο
  • 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα (θρυμματισμένη )
  • 1 φλιτζάνι μπισκότα (θρυμματισμένα)
  • 2-3 κουταλιές ρούμι
  • λευκά χάρτινα φορμάκια

    Για την επικάλυψη
  • τρούφα σοκολάτας
  • τριμμένο φιστίκι Αιγίνης
  • τριμμένο καρύδι
  • ινδοκάρυδο
  • κακάο

ΔΙΑΒΑΣΕ:Γιώργος Ερωτοκρίτου: Όταν η μαγειρική γίνεται πάθος, πηγή δημιουργικότητας και αστείρευτης φαντασίας 

Eκτέλεση

 

  • Σε μία κατσαρόλα βάζεις το ζαχαρούχο, τη σοκολάτα, το βούτυρο και το κακάο σε χαμηλή φωτιά. Αφήνεις να λιώσουν, ανακατεύοντας τακτικά με ένα σύρμα . Μόλις λιώσουν τα υλικά, αφήνεις να κρυώσει ελαφρά το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ βάζεις μέσα τα μπισκότα, το καρύδι και το κονιάκ. Ανακατεύεις πολύ καλά με τα χέρια, τρίβοντάς τα .
  • Στη συνέχεια προσθέτεις το μείγμα σοκολάτας μέσα στο μπολ με τα μπισκότα και ανακατεύεις καλά.
  • Μεταφέρεις το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα
  • Αφού κρυώσει, με ένα κουτάλι παίρνεις από το μείγμα και πλάθεις μικρά μπαλάκια με τα χέρια σου.
  • Τέλος, τα κυλάς μέσα στην επικάλυψη της αρεσκείας σου και τα βάζεις σε φορμάκια .
  • Περισσότερες συνταγές του Γιώργου Ερωτοκρίτου ΕΔΩ   

 

Home