Thumbnail

Πώς να φτιάξεις ομελέτα στον φούρνο Πώς να φτιάξεις ομελέτα στον φούρνο

Για τις μέρες που θες κάτι νόστιμο, στα γρήγορα
Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine μάς δίνει την ιδανική συνταγή.

Υλικά

  • 2 πατάτες καθαρισμένες ( χοντροτριμμένες)
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 7 αυγά
  • 3 φέτες μπέικον (λωρίδες)
  • ½ φλιτζάνι τυρί κασέρι
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 πιπεριά κόκκινη (ψιλοκομμένη)
  • 2 κουταλιές φρέσκο κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
  • αλάτι & πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

 Eκτέλεση

  • Προθερμαίνεις τον φούρνο στους 180 βαθμούς.
  • Βάζεις το ελαιόλαδο να κάψει σε ένα τηγάνι και τσιγαρίζεις το μπέικον μέχρι να καραμελώσει.
  • Ακολούθως, προσθέτεις τις πατάτες, την πιπεριά και σοτάρεις για ακόμη 4-5 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα καφέ χρώμα. Όταν ετοιμαστούν, τα αφαιρείς από το τηγάνι και τα αφήνεις στην άκρη να κρυώσουν σ’ ένα πιάτο.
  • Σε ένα μπολ, χτυπάς τα αυγά με ένα σύρμα και προσθέτεις το τυρί, το φρέσκο κρεμμυδάκι και αλατοπιπερώνεις.
  • Μόλις κρυώσουν τα υπόλοιπα υλικά, τα ρίχνεις στο μείγμα με τα αυγά και ανακατεύεις.
  • Τέλος, μεταφέρεις το μείγμα σε ένα λαδωμένο στρογγυλό ταψί και ψήνεις στον φούρνο για 20-25 λεπτά.  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Γιώργος Ερωτοκρίτου: Όταν η μαγειρική γίνεται πάθος, πηγή δημιουργικότητας και αστείρευτης φαντασίας

Περισσότερες συνταγές από τον σεφ Γιώργο Ερωτοκρίτου ΕΔΩ 
 

Home