Thumbnail

Scotch Eggs: Έχουμε τη συνταγή για να τα πετύχεις Scotch Eggs: Έχουμε τη συνταγή για να τα πετύχεις

Εύκολη και γρήγορη συνταγή για brunch ή μεσημεριανό
Νόστιμη και εύκολη πρόταση για το σαββατοκύριακο που έχεις περισσότερο χρόνο για πρωινό.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστό french toast

 

Υλικά:

 

  • 350 γρ. πικάντικο λουκάνικο 
  • 4 αβγά
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 50-60 γρ. ψίχουλα ψωμιού
  • αλεύρι
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 1 κ.γ. ρίγανη
  • σπορέλαιο για το τηγάνισμα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ:O Άκης Πετρετζίκης σού δείχνει πώς να φτιάξεις cupcakes παγωτό

 

Εκτέλεση:

 

  • Βάζεις σε τρία ξεχωριστά μπολάκια το χτυπημένο αβγό, το αλεύρι και τα ψίχουλα.
  • Βράζεις τα αβγά όπως τα θέλεις (4-5 λεπτά για μελάτα, 9 λεπτά για σφιχτά – ο χρόνος μετράει από τη στιγμή που αρχίζει το νερό να βράζει). Τα κρυώνεις σε νερό με παγάκια και τα καθαρίζεις. Τα βάζεις στο αλεύρι να πάρουν μια στρώση παντού.
  • Χαράζεις τα λουκάνικα, αφαιρείς το εσωτερικό τους και πετάς το έντερο που τα περιβάλλει. Βάζεις το κρέας σε ένα μπολ, προσθέτεις το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, τη ρίγανη και το μαλάσσεις σαν να είναι κιμάς. Το χωρίζεις σε τέσσερα κομμάτια. Παίρνεις το ένα, το πιέζεις να πλατύνει και να λεπτύνει, τοποθετείς στο κέντρο ένα αβγό και προσπαθείς να το περιβάλλεις με το κρέας. Φτιάχνεις  το σχήμα του ώστε να είναι ωραίο. Επαναλαμβάνεις τη διαδικασία με τα υπόλοιπα αβγά.
  • Ρίχνεις μπόλικο λάδι σε μια φριτέζα (ή σε κατσαρόλα) να ζεσταθεί.
  • Παίρνεις τώρα το κάθε αβγό και το περνάς με τη σειρά από το αλεύρι, το χτυπημένο αβγό και τα ψίχουλα, προσπαθώντας το κάθε στρώμα να το καλύπτει πλήρως.
  • Μόλις το λάδι κάψει, τα ρίχνεις ένα ένα (τηγανίζεται το ένα και μετά ρίχνουμε το άλλο), αφήνεις για 3-4 λεπτά και τα γυρίζεις.
  • Όταν πάρεις ένα ωραίο καφέ χρώμα, τα βγάζεις και τα τοποθετείς σε χαρτί κουζίνας για να ρουφήξει το λάδι. Σερβίρεις 4 άτομα ως ορεκτικό ή 2 ως κυρίως πιάτο.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

 

Πηγή

Home