Thumbnail

Σήμερα φτιάχνουμε ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα Σήμερα φτιάχνουμε ρυζόγαλο με τριαντάφυλλο και μαστίχα

Χάρη στη συνταγή του Γιώργου Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine
To ρυζόγαλο είναι το αγαπημένο παραδοσιακό επιδόρπιο μικρών και μεγάλων. Ευκαιρία να το φτιάξεις με ένα νόστιμο twist, με τριαντάφυλλο και μαστίχα, για να είναι ακαταμάχητη και η μυρωδιά του, εκτός από τη γεύση του.

Υλικά

  • 700 γρ. φρέσκο γάλα 
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. νερό
  • 100 γρ. ρύζι (ξεπλυμένο και στραγγισμένο )
  • 4 γρ. μαστίχα (κοπανισμένη με 10 γρ. ζάχαρη)
  • 2 κουταλιές τριαντάφυλλο (σιρόπι)
  • 2 κουταλιές γλυκό κουταλιού τριαντάφυλλο (για το σερβίρισμα)

ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ: Ο Γιώργος Ερωτοκρίτου-Chef de Cuisine φτιάχνει πάβλοβα με φράουλες

Eκτέλεση

 

  • Ρίχνεις το γάλα και τη ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και την τοποθετείς σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας.
  • Μόλις διαλυθεί η ζάχαρη, ρίχνεις το νερό και το ρύζι. Ανακατεύεις καλά.
  • Οταν πάρει μια βράση το μείγμα, χαμηλώνεις τη φωτιά και συνεχίζεις το ανακάτεμα .
  • Ανακατεύεις ανά 5 λεπτά, για να μην κολλήσει το ρύζι στον πάτο της κατσαρόλας . (Θα πάρει γύρω στα 45 λεπτά να απορροφηθεί το γάλα και να γίνει κρεμώδες το μείγμα ).
  • Όταν θα κοντεύει να δέσει το ρύζι, περίπου 5 λεπτά προτού αποσύρεις την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτεις τη μαστίχα και το τριαντάφυλλο.
  • Ανακατεύεις καλά και μόλις το ρύζι είναι εντελώς έτοιμο, αποσύρεις από τη φωτιά.
  • Αφήνεις το ρυζόγαλο για 5- 7 λεπτά στην κατσαρόλα πριν το μοιράσεις στα μπολ.
  • Στη συνέχεια μεταφέρεις το ρυζόγαλο σε μικρά μπολάκια και το αφήνεις να κρυώσει για λίγο. Ακολούθως τα βάζεις στο ψυγείο να κρυώσουν εντελώς.
  • Τέλος , σερβίρεις με λίγο γλυκό τριαντάφυλλο.

Περισσότερες συνταγές από τον Γιώργο Ερωτοκρίτου 
 

Home