Thumbnail

Σήμερα θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου Σήμερα θα φτιάξεις τα πιο νόστιμα μπισκότα βουτύρου

Και αν δεν έχεις τα υλικά στο σπίτι, και αύριο μέρα είναι
Αυτή τη συνταγή μού την έδωσε η υπέροχη Νίνα Θεοχαρίδου, επί εποχής "Χρυσών Συνταγών", στην οποία οφείλω και μια από τις σπεσιαλιτέ μου πλέον, αφού αυτά τα μπισκότα τα φτιάχνω συχνά-πυκνά, με τη δικαιολογία ότι τα ζητάνε τα παιδιά. Η αλήθεια είναι πως τα πεθυμάω εγώ πρώτη από όλους.

Υλικά

  • 2 φλιτζάνια αλεύρι (ζαχαροπλαστικής κατά προτίμηση) 
  • 1 φλ. (230 γρ.) καλής ποιότητας βούτυρο (όχι ανάλατο) ξεπαγωμένο 
  • ½ φλ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλάκι εσάνς βανίλιας (ή 1 γεμάτο κουταλάκι βανίλια σε σκόνη).

Εκτέλεση 

  •  Χτυπάς σε ένα μπολ με το μίξερ χειρός το βούτυρο για 1 λεπτό μέχρι να γίνει σαν κρέμα. Προσθέτεις τη ζάχαρη και συνεχίζεις το χτύπημα μέχρι το μείγμα να αφρατέψει, για 2 περίπου λεπτά.
  • Ύστερα, χτυπάς μέσα τη βανίλια. Τέλος, ρίχνεις το αλεύρι και ανακατεύεις με κουτάλι μέχρι να απορροφηθεί όλο.
  • Μαζεύεις τη ζύμη σε μια μπάλα, τη χτυπάς λίγο να γίνει επίπεδη και την τυλίγεις σε πλαστική μεμβράνη.
  • Την κρατάς στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
  • Ντύνεις με αντικολλητική λαδόκολλα 2 ταψιά και προθερμαίνεις το φούρνο στους 180°C.
  • Βγάζεις τη ζύμη από το ψυγείο. Την ανοίγεις σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια. Έχε υπόψη σου πως τα μπισκότα θα απλώσουν κατά τη διάρκεια του ψησίματος, οπότε προτίμησε ένα μικρό φλιτζανάκι με στρογγυλό στόμιο για να τα κόψεις. Μπορείς να πάρεις αν προτιμάς μια ειδική φόρμα με σχήματα. 
  • Τοποθετείς με απόσταση στα ταψιά και ψήνεις για 8 με 10 λεπτά. Μετά θα τα αφήσεις για λίγη ώρα έξω να κρυώσουν προτού τα σερβίρεις με γάλα. Είναι απλώς υπέροχα! 

 

butter

Home