Σολομός με lime, θα τον λατρέψεις!
Ελαφριά, εύκολη και γρήγορη συνταγή. Τι άλλο θες;
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπισκότα βρώμης με μπανάνα
Υλικά:
- ½ κουταλιά ξύσμα lime
- 1 κουτ της σούπας βούτυρο
- 2 κουτ της σούπας χυμό Lime
- ¼ κουτ της σούπας καυτερό κόκκινο πιπέρι
- ½ κιλό φιλέτο σολομού καθαρισμένο
- ½ κουτ της σούπας αλάτι
- ¼ κουτ της σούπας πιπέρι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Βrownies από γλυκοπατάτα
Εκτέλεση:
- Σε ένα μικρό μπολ ανακάτεψε το ξύσμα lime, το χυμό λεμονιού, το καυτερό πιπέρι και λίγο βούτυρο (ελαφρά λιωμένο)
- Σόταρε ελαφρά το φιλέτο του σολομού σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρει ελαφρώς σκούρο χρώμα και να ψηθεί στο κέντρο (2 με 4 λεπτά κάθε πλευρά)
- Βάλε το φιλέτο σε ένα πιάτο και ρίξε το μείγμα βουτύρου-lime στο ζεστό τηγάνι να λιώσει.
- Σέρβιρε το φιλέτο με την σάλτα. Μπορείς να το συνοδεύσεις με ψητά λαχανικά ή ρύζι
ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αλμυρή τάρτα με κοτόπουλο και λαχανικά