Thumbnail

Σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ Σούπα γλυκοπατάτας με τζίντζερ

Μία ζεστή σουπίτσα είναι ότι καλύτερο μετά το φαγοπότι των ημερών
Η γεύση θα σε έκπληξη! Και το καλύτερο; Έχει λίγες θερμίδες!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Fondue κολοκύθας – Ό,τι πιο νόστιμο έχεις δοκιμάσει

Υλικά: 

  • 2 κρεμμύδια, κομμένα στα τέσσερα
  • 1 κιλό γλυκοπατάτες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε κομμάτια
  • 1 κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλυκού αλάτι
  • 8 φλ. ζωμό λαχανικών
  • 2 κ. γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1/2 κ. γλυκού κουρκουμάς
  • Λίγο πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλ. μακαντέμια χωρίς αλάτι
  • Λίγες σταγόνες λάιμ (για το σερβίρισμα)
  • 2 κ. σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο (για το σερβίρισμα)
  • Ψιλοκομμένα μακαντέμια (για το σερβίρισμα)

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ζεστή σοκολάτα με μπισκότο


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 190°C.
  • Σε ένα ταψί, απλώνεις μια λαδόκολλα και προσθέτεις πάνω τα κρεμμύδια, τις γλυκοπατάτες, λίγο αλάτι και λάδι.
  • Ψήνεις για περίπου 50 λεπτά.
  • Όταν ψηθούν, μεταφέρεις τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτεις το ζωμό λαχανικών, το τζίντζερ, τον κουρκουμά και το καγιέν.
  • Αφήνεις το μείγμα να πάρει μια βράση και στη συνέχεια μειώνεις τη θερμοκρασία σε μέτρια και τα αφήνεις να βράσουν για περίπου 15 λεπτά.
  • Αφαιρείς την κατσαρόλα από το μάτι και προσθέτεις τα μακαντέμια.
  • Με ένα ραβδομπλέντερ κάνεις τη σούπα βελουτέ.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H πιο νόστιμη συνταγή για smoothie bowl για να ξεκινήσεις τη μέρα σου

 

Πηγή

Home