Thumbnail

Σπιτικά νιόκι γλυκοπατάτας με παρμεζάνα Σπιτικά νιόκι γλυκοπατάτας με παρμεζάνα

Αν αγαπάς τα νιόκι, αυτή τη συνταγή θα την λατρέψεις!
Σήμερα του προτείνουμε να αντικαταστήσεις την πατάτα με γλυκοπατάτα και θα δες πώς θα απογειωθεί η συνταγή σου.

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πώς να φτιάξεις παγωτό πραλίνα, με μόλις δυο υλικά (Βίντεο)

Υλικά: 

  • 2 γλυκοπατάτες
  • 1/2 φλιτζάνι ρικότα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 3 του φλιτζανιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού αλάτι
  • Τριμμένη παρμεζάνα

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθέρμανε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και τοποθέτησε την σχάρα στην μεσαία θέση.
  • Με ένα πιρούνι τρύπησε τις γλυκοπατάτες γύρω-γύρω και ψήσε για περίπου 45 λεπτά.
  • Κόψε τις πατάτες στην μέση, άφησέ τες να κρυώσουν και έπειτα πολτοποίησέ τες.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακάτεψε τον πουρέ πατάτας με την ρικότα, το αυγό, δύο φλιτζάνια αλεύρι και το αλεύρι.
  • Μόλις το μείγμα ενοποιηθεί, τσέκαρε πόσο κολλώδες είναι πρόσθεσε αλάτι -μία κουταλιά την φορά- μέχρι να γίνει διαχειρίσιμη η ζύμη.
  • Πασπάλισε με αλεύρι μια καθαρή επιφάνεια και κόψε το ζυμάρι σε τέσσερα ίσα κομμάτια.
  • Πλάσε κάθε κομμάτι σε ένα μεγάλο ρολό με 2,5 cm πάχος και έπειτα κόψε με καθαρό μαχαίρι σε ίσα κομμάτια (μέγεθος μπουκιάς).
  • Σε μια κατσαρόλα με μπόλικο αλατισμένο νερό βράσε τα νιόκι για 8 λεπτά -μέχρι να ανέβουν στην επιφάνεια του νερού.
  • Τρίψε την παρμεζάνα και απόλαυσε τα.  

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μπιφτέκια γλυκοπατάτας 

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/how-to-recipes/syntagi-gia-spitika-nioki-glykopatatas-me-parmezana/1186896/

Home