Thumbnail

Τρουφάκια σοκολάτας γεμιστά με αβοκάντο Τρουφάκια σοκολάτας γεμιστά με αβοκάντο

Κι όμως το αβοκάντο κάνει αυτή τη συνταγή…όνειρο!
Το βουτυρώδες αβοκάντο προσφέρει απλόχερα την υφή και τη γεύση του σε αυτά τα μικρά τρουφάκια. Αξίζει να τα δοκιμάσεις!

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Pancakes βρώμης με μπανάνα

 

Υλικά: 

  • 220 γρ. τυρί κρέμα με λίγα λιπαρά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1/2 φλιτζάνι αβοκάντο πολτοποιημένο
  • 1/3 του φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη
  • 1/2 φλιτζάνι γιαούρτι με λίγα λιπαρά
  • 1 μεγάλο αβγό
  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1/2 κουτ. του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 κουτ. της σούπας κουβερτούρα ψιλοκομμένη
  • 280 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη


ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά μπισκότα με καραμέλα και σοκολάτα

 

Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 180 βαθμούς C.
  • Σε ένα μεγάλο μπολ, χρησιμοποιώντας ένα ηλεκτρικό μίξερ χεριού, χτυπάς το τυρί κρέμα, το αβοκάντο και τη ζάχαρη μέχρι να συνδυαστούν.
  • Προσθέτεις το γιαούρτι, το αυγό, το ασπράδι αβγού και το εκχύλισμα βανίλιας και χτύπησε καλά.
  • Ρίχνεις μέσα την κουβερτούρα και ανακατεύεις ελαφρώς.
  • Απλώνεις το μείγμα σε ένα ταψάκι 20 και ψήνεις στο φούρνο για 20 λεπτά.
  • Αφαιρείς το ταψί από το φούρνο και το αφήνεις να κρυώσει.
  • Όταν έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το τοποθετείς ταψί στο ψυγείο για 6 ώρες.
  • Έπειτα, αφαιρείς το ταψί από το ψυγείο και ξύνεις το μείγμα με μια κουτάλα.
  • Φοράς τα γαντάκια σου και πλάθεις με τα χέρια 24 μπάλες.
  • Μεταφέρεις τις τρούφες στο ψυγείο για 15 λεπτά.
  • Στο φούρνο μικροκυμάτων, λιώνεις την κουβερτούρα για την επικάλυψη.
  • Όταν κρυώσει ελαφρώς η κουβερτούρα βουτάς μέσα τις μπάλες.
  • Μεταφέρεις στο ψυγείο για 30 λεπτά.
     

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θα ξετρελαθείς με αυτό το κέικ μανταρίνι

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-troufakia-sokolatas-gemista-me-avokanto/1173705/

Home