Thumbnail

Aυτό το ξενοδοχείο στα Χανιά είναι απλά ονειρεμένο Aυτό το ξενοδοχείο στα Χανιά είναι απλά ονειρεμένο

Το Asterion Suites & Spa, στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου στα Χανιά, είναι ο ορισμός της lifestyle φιλοξενίας
Γήινη και ανεπιτήδευτη πολυτέλεια σαν φυσική προέκταση του μαγευτικού τοπίου που το περιβάλλει. Διακοσμητικές λεπτομέρειες που σαν "ψίθυροι' λάμψης υπαινίσσονται ότι αυτή η νέα ιδέα φιλοξενίας έχει αστρική προέλευση. Σύγχρονες αναφορές στις βαθιές ρίζες που ενώνουν με την κρητική παράδοση. Το Asterion Suites & Spa, στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου στα Χανιά είναι μια κοσμική έκρηξη που δημιουργεί ένα ολοκαίνουργο σύμπαν μιας αυθεντικής πολυτελούς διαμονής.

Το όνομά του προέρχεται απευθείας από τον Αστερίωνα, τον πρώτο βασιλιά της Κρήτης και σύζυγό της Ευρώπης που ο αρχαίος μύθος τον θέλει να έχει δημιουργηθεί από την αστερόσκονη μιας supernova. Καθόλου τυχαίο, λοιπόν, που στο ολοκαίνουργο Asterion Suites & Spa επίτιμο μέλος της Elegant Collection των Louis Hotels, η έμπνευση είναι αυτόφωτη. Αυτοπροσδιορίζοντας -και όχι επαναπροσδιορίζοντας- τους νέους κανόνες της lifestyle φιλοξενίας.  
 

Οι 67 σουίτες, τα δύο εστιατόρια και οι εκλεπτυσμένοι μέσα στην απλότητά τους κοινόχρηστοι χώροι του -από το lobby και τα εστιατόρια έως το spa και το γυμναστήριο – είναι η πολλά υποσχόμενη ανατολή μιας νέας κουλτούρας ξενοδοχειακής διαμονής για τους απανταχού επισκέπτες του. Η γέννηση ενός ταξιδιωτικού πολιτισμού, ο οποίος διαθέτοντας ακριβώς τα ίδια τα χαρακτηριστικά του Αστερίωνα -ήθος, αισθητήριο, λάμψη, σοφία-, συνοψίζει το μανιφέστο του στις ακόλουθες βασικές αρχές: Μία αρχιτεκτονική προσέγγιση σύγχρονη, αλλά και ταυτόχρονα ηθικά υπεύθυνη προς την παράδοση, τον τόπο και τον περιβάλλοντα χώρο. Ανθρωποκεντρικές υπηρεσίες που διαθέτουν το απόλυτο αισθητήριο της φιλοξενίας.  Εσωτερικούς χώρους παραδομένους στη λάμψη του φυσικού φωτός. Γεύσεις και εμπειρίες «ζυμωμένες» με τη σοφία της ντόπιας ευθύτητας και ειλικρίνειας. Στο βασίλειο του Asterion Suites & Spa η ομορφιά είναι παντού. Και είναι φυσική. Και γι’ αυτό αυταπόδεικτη! 

asterion


Η ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΚΑΙ Η ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Πάνω στην παραλία του Πύργου Ψηλονέρου, τοποθετημένο ακριβώς στο χείλος ενός μαγευτικού κόλπου και μόλις 15 χιλιόμετρα από τα γραφικά Χανιά, το ξενοδοχείο είναι, λες, αφιερωμένο στην αέναη σύνδεση του μέσα με το έξω, στην ενότητα του χθες με το σήμερα. Όλοι οι χώροι του, με μοντέρνους… φόρους τιμής στην παράδοση του τόπου, αποπνέουν ηρεμία, φρεσκάδα και εκλεπτυσμένη απλότητα, θυμίζοντας ότι το ζεν είναι ελληνικής καταγωγής. Τα φυσικά υλικά που ωριμάζουν γοητευτικά - το επιμελώς ατημέλητο ξύλο, η πέτρα, η λυγαριά, τα σχοίνινα στοιχεία- υποστηρίζουν την αδιάρρηκτη σχέση τους με τον περιβάλλοντα χώρο. Τα λινά υφάσματα και οι απαλές υφές αποκαλύπτουν την easy living πρόθεσή του ξενοδοχείου. Ενώ, την ίδια ώρα τα επίλεκτα διακοσμητικά στοιχεία, φέρνοντας επί σκηνής το στοιχείο της λάμψης, υπενθυμίζουν ότι το Asterion, όπως ακριβώς κι ο βασιλιάς του, όπως και εμείς και τα όνειρά μας, είμαστε όλοι φτιαγμένοι από αστερόσκονη. Η χρωματική παλέτα δεν παρεκκλίνει στιγμή από τους γήινους τόνους και μαζί με την έντονη παρουσία της μεσογειακής βλάστησης σε απόλυτα αυθόρμητους σχηματισμούς δημιουργούν μία ατμόσφαιρα που συνδιαλέγεται με τη μοναδικότητα του τοπίου και γίνεται ένα με αυτό -μέρος του και αναφορά του.  «Ο στόχος μας ήταν ένας: η απόδραση από το συνηθισμένο. Η δημιουργία μιας πρότασης διαμονής που θα είναι πολύ κοντά στον επισκέπτη, αλλά ταυτόχρονα πολύ μακριά από τη θορυβώδη τουριστική εκδοχή της φιλοξενίας» αναφέρει χαρακτηριστικά η ομάδα  που βάζει την αρχιτεκτονική υπογραφή της στο Asterion Suites & Spa.  

asterion

ΤΑ ΔΩΜΑΤΙΑ 

Οι 67 σουίτες του Asterion Suites & Spa -άλλες σε απευθείας επικοινωνία με την παραλία και άλλες με ιδιωτική πισίνα- που απλώνονται σε μία γενναιόδωρη έκταση 7,5 στρεμμάτων είναι λες αφιερωμένες στη λατρεία της άνεσης. Όλες με συμπαντικά ονόματα όπως Cosmos, Planet, Universe και με αποκορύφωμα την 52 τετραγωνικών Kingdom - κινούνται και αυτές σε αισθητικούς ρυθμούς  καλοκαιρινής ραστώνης. Πλημμυρισμένες από φυσικό φως και θαλασσινή αύρα, αποθεώνουν το cretan chic attitude. Ζεν από άποψη, με υψηλής ποιότητας κλινοσκεπάσματα και στρώματα δημιουργούν ένα αυτόνομο cocoon όπου κυριαρχεί η διάθεση χαλάρωσης και ανεμελιάς. Τα πολυτελή toiletries και οι ευχάριστες εκπλήξεις, όπως ένα music station Marshall, είναι μερικές μόνο από τις προσθήκες του ξενοδοχείου στο μενού των σύγχρονων απολαύσεων. 
 

asterion

Η ΑΥΘΕΝΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ

Η διάσημη κρητική κουζίνα σερβίρεται στο a la carte εστιατόριο «35 °».  Εδώ, η ολόφρεσκια πρώτη ύλη, η φιλοσοφία του from farm to table και του slow cooking, καθώς και τα προσεκτικά επιλεγμένα προϊόντα από τους ντόπιους παραγωγούς, αναλαμβάνουν να δώσουν μια νέα "ερμηνεία" στις παραδοσιακές συνταγές του νησιού. Κι όλα αυτά με τη σκηνοθεσία ενός εντυπωσιακού performance, από το οποίο δεν λείπουν και διαδραστικά highlights, όπως η προετοιμασία των φαγητών μπροστά στους επισκέπτες του. 
 

Eίπαμε, το Asterion Suites & Spa  δημιουργήθηκε από εκρήξεις… Γεύσεων, αρωμάτων, αισθητικής… Φτιάχνοντας ένα σύμπαν όπου οι αισθήσεις και τα συναισθήματα γίνονται ιστορίες καθημερινής βιωματικής εμπειρίας… 

 
 


 

Home