Thumbnail

Caliphate: Η σειρά για τη στρατολόγηση των νέων Ευρωπαίων από τον ISIS που πρέπει να δεις Caliphate: Η σειρά για τη στρατολόγηση των νέων Ευρωπαίων από τον ISIS που πρέπει να δεις

Η σουηδική σειρά είναι μια γροθιά στο στομάχι και είναι διαθέσιμη στο Netflix
O πρώτος κύκλος αποτελείται από 8 επεισόδια και αυτό που θα καταλάβεις εξ αρχής, είναι πως δεν ωραιοποιεί τίποτα, αλλά είναι γεμάτος αλήθειες.

Το "Caliphate", αλλιώς "Χαλιφάτο" στα ελληνικά, είναι βασισμένο σε μια ιδέα του Wilhelm Behrman, που δημιούργησε τη σειρά μαζί με τον Nikolas Rockström, σε σκηνοθεσία  Goran Kapetanovic.

Σε μια πρόσφατη συνέντευξή του, ο Wilhelm Behrman είπε ότι άρχισε να σκέφτεται το σενάριο για τη σειρά όταν είδε στις ειδήσεις πως τρία κορίτσια απ' τη Βρετανία το έσκασαν από τις οικογένειές τους για να γίνουν μέλη του ISIS. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Όταν το Hollywood "μετακομίζει" στο Netflix

calliphate

"Συγκλονίστηκα, ίσως επειδή έχω μια κόρη σε αυτή την ηλικία, έτσι κατάλαβα ότι έπρεπε να γράψω κάτι γι' αυτό. Ήθελα να δείξω πώς ο θρησκευτικός φονταμενταλισμός μπορεί να παραπλανήσει τα νεαρά άτομα και να καταστρέψει τις ζωές τους. Με τον Nikolas θέλαμε το κοινό να ζήσει την ιστορία μέσα από την οργάνωση της τρομοκρατίας και μετά να αφήσουμε το δράμα για τα κορίτσια να αρχίσει να κυριαρχεί, για να εμπλέκεται μαζί τους όλο και πιο πολύ συναισθηματικά. Διαφορετικά, το ενδιαφέρον για το στόρι της τρομοκρατίας θα είχε εξαντληθεί στο τρίτο επεισόδιο". 

Το «Χαλιφάτο» ξεκινάει πολύ ψύχραιμα, δείχνοντας δύο διαφορετικούς κόσμους που δεν μπορούν να συναντηθούν πουθενά. Στην πορεία, ξελίσσεται σε ένα θρίλερ που κορυφώνεται πολύ δραματικά στα δύο τελευταία επεισόδια. Τα πρώτα επεισόδια είναι κάπως αργά, γι΄αυτό χρειάζεται υπομονή μέχρι να αρχίσουν τα γεγονότα να τρέχουν και οι ήρωες να αλλάξουν εντελώς ρόλους και ψυχοσύνθεση. 

ΔΙΑΒΑΣΕ: Mένουμε σπίτι και βλέπουμε το "Unorthodox" του Netflix   

calkiphate

Τα κύρια πρόσωπα της σειράς είναι όλα γυναικεία. Η Πέρβιν, που συστήνεται στην εναρκτήρια σκηνή του πρώτου επεισοδίου, η πράκτορας Φατίμα, που αναλαμβάνει να την καθοδηγεί και κάνει ό,τι μπορεί για να τη βοηθήσει, με κάθε κόστος. Παράλληλα, "τρέχει" η ιστορία της 15χρονης Σούλε και της φίλης της της, Κερίμα, που γοητεύονται από τον συμπαθητικό και πολύ φιλικό Traveller, έναν βοηθό καθηγητή στο σχολείο τους, ο οποίος, με τη στήριξη του ISIS στη Συρία, στρατολογεί νεαρά αγόρια και κορίτσια, καλλιεργώντας τον φανατισμό (μέχρι θανάτου). Έχει πείσει ήδη δύο αδέρφια (νεαρούς Σουηδούς που δεν έχουν καμία σχέση με τη μουσουλμανική κοινότητα) να θυσιάσουν τον εαυτό τους για να γίνουν μάρτυρες και μαζεύει «νύφες» για τον ISIS στη Ράκα.  

Το «Χαλιφάτο» είναι μια πολύ σκληρή σειρά και αυτό φαίνεται από πολύ νωρίς, όταν μαθαίνεις ότι η Πέρβιν είναι σύζυγος ενός μαχητή του ISIS, φανατικού μουσουλμάνου, γεμάτου ανασφάλειες και φόβους, ο οποίος είναι καταδικασμένος να γίνει μάρτυρας. Και οι δύο, η Πέρβιν και ο Χασούμ, είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στη Σουηδία κι έχουν έρθει στη Ράκα, στρατευμένοι στον «ιερό πόλεμο», παραπλανημένοι από μια φρικτή προπαγάνδα.  

ΔΙΑΒΑΣΕ: Αν σου αρέσει η κηπουρική, τότε θα δεις το "The Big Flower Fight" στο Netflix

 

Πηγή 

Home