Long Hair Don't Care! Πώς θα τ' αποκτήσεις;

Μπορεί το καλοκαίρι να είναι ακόμα μεγαλύτερος ο αγώνας για σένα να διατηρήσεις τα μακριά μαλλιά σου λαμπερά και μακριά από τα σπασίματα και την φθορά από τον ήλιο και την θάλασσα, όμως κάποιες  συνήθειες στην καθημερινή τους περιποίηση ίσως προκαλούν ακόμα περισσότερο πρόβλημα. Και πίστεψέ με δεν υπάρχει χειρότερο από μακριά μαλλιά με σκασμένες άκρες και λεπτή τρίχα. 

Πιο κάτω σου επισημαίνουμε 5 συνήθειες που ίσως ''καταστρέφουν'' τα μαλλιά σου και δεν γνωρίζεις. Καλό είναι λοιπόν να τις αποφύγεις για να πετύχεις τον στόχο σου.

Διάβασε ακόμα: Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Πόσο συχνά πρέπει να τα κόβεις;

1. Αποφεύγεις το συχνό λούσιμο

Θα έχεις ακούσει -ίσως και από τον ίδιο τον κομμωτή σου- ότι το να αφήνεις τα μαλλιά σου άλουστα για μια ημέρα παραπάνω απ' όσο αντέχουν κάνει καλό, διότι το συχνό λούσιμο απομακρύνει τα φυσικά έλαια από το τριχωτό της κεφαλής. Από την άλλη, αν δε λούζεσαι συχνά, μπορεί να επηρεαστεί η ανάπτυξη και η δύναμη της τρίχας σου. Η λιπαρότητα και οι ακαθαρσίες που μαζεύονται στο κεφάλι μας, δημιουργούν ανθυγιεινές συνθήκες στο τριχωτό της κεφαλής. Δεν σου λέμε φυσικά να λούζεσαι καθημερινά αλλά καλό είναι Καλό είναι κάθε τρίτη ημέρα και αν έχεις λιπαρές ρίζες, κάθε δεύτερη ημέρα.

2. Χρησιμοποιείς εργαλεία styling μαλλιών

Όσο κι αν θες να δείχνεις περιποιημένη με τα ίσια μαλλιά σου, ή να φτιάχνεις συχνά τις μπούκλες σου η  συχνή χρήση των εργαλείων για τα μαλλιά και η θερμότητα γνωρίζεις πολή καλά ότι τα καταστρέφουν και προκαλούν βλάβη στους θύλακες της τρίχας. Ιδιαίτερα τώρα το καλοκαίρι, που τα λούζεις συχνά λόγο θάλασσας και ιδρώτα, άσε τα μαλλιά σου στο φυσικό του στυλ ή προτίμησε αν είναι να τα στεγνώσεις με πιστολάκι, χρησιμοποιήστε το στη λειτουργία του δροσερού αέρα.

3. Δε χτενίζεσαι σωστά

Η λάθος βούρτσα ή χτένα μπορεί να προκαλέσει ζημιά στις τρίχες σας, επομένως είναι σημαντικό να προμηθευτείς μία χτένα καλής ποιότητας και ειδική για το ξεμπέρδεμα των μαλλιών. Ξεκίνησε το βούρτσισμα από κάτω προς τα πάνω, ξεμπερδεύοντας πρώτα τους κόμπους, και απέφυγε να χτενίζεσαι όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα, γιατί έτσι σπάνε ευκολότερα.

4. Πιάνεις τα μαλλιά σου πολύ σφιχτά

Όταν πιάνεις τα μαλλιά σας σε σφιχτή αλογοουρά και τα αφήνεις έτσι για ώρες, η τρίχα ''φθείρεται'' και κόβεται εύκολα. Προτίμησε να τα αφήνεις κάτω και όταν ζεσταίνεσαι μάζεψε τα χαλαρά προς τα πάνω με ειδικό λαστιχάκι. 

5. Εφαρμόζεις κακής ποιότητας προϊόντα

Την επόμενη φορά που θα αγοράσεις σαμπουάν, πρόσεξε να προμηθευτείς ένα χωρίς λαυρυλοθειικό νάτριο (SLS), το οποίο είναι σκληρό με τα μαλλιά και προκαλεί αφυδάτωση στην τρίχα. Καλό είναι επίσης να αποφύγεις το χλωριούχο νάτριο (το επιτραπέζιο αλάτι), καθώς και τις parabens, οι οποίες μπορούν να διαταράξουν την ισορροπία των ορμονών σου και να προκαλέσουν τριχόπτωση.

Διάβασε ακόμα: Η σπιτική μάσκα που χρειάζονται τα εύθραυστα μαλλιά σου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ