Πώς θα αντιμετωπίσεις την ψαλίδα στα μαλλιά σου

Η γνωστή σε όλες μας ψαλίδα, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, ανάμεσα σ' αυτούς και η έλειψη ενυδάτωσης που ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες επιδεινώνει το πρόβλημα και πίστεψέ με αυτή η κακή όψη στα μαλλιά μας υποβαθμίζει όλη την εμφάνισή μας.

Διάβασε ακόμα: Αυτό το χρώμα θα είναι η απόλυτη τάση στα μαλλιά το Φθινόπωρο

Πώς λοιπόν μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε;

1. Καταρχάς με το που θα γυρίσεις από τις διακοπές κλείσε ραντεβού στο κομμωτήριο. Οι ταλαιπωρημένες άκρες δεν πρόκειται να φύγουν από μόνες τους και όσο τις αφήνεις θα καταλήξεις με ουρές που δεν θα κάνουν τα μαλλιά σου να δείχνουν απεριποίητα όσο χτενισμένα κι αν είναι. Μερικά εκατοστά κούρεμα αρκούν, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της τρίχας σας. Στη συνέχεια, φροντίστε να κόβετε τις άκρες των μαλλιών σας ανά 6 εβδομάδες.

2. Απέφυγε όσο μπορείς τα εργαλεία styling. Έτσι κι αλλιώς η μόδα στα μακριά μαλλιά φέτος προστάζει πιο ανεπιτήδευτα στυλ χωρίς υπερβολικά ισιώματα και μπούκλες. Οταν χρησιμοποιείς πιστολάκι, προτιμήστε τη λειτουργία με δροσερό αέρα και τη χρήση μιας βούρτσας με φυσική τρίχα, ενώ απέφυγε να το χρησιμοποιείς όταν τα μαλλιά σου είναι ακόμη βρεγμένα μαλλιά, καθώς η τρίχα είναι πιο εύκολο να σπάσει. Φρόντισε επίσης πριν την χρήση να εφαρμόζεις ένα προϊόν για μαλλιά που τα προστατεύει από τη θερμότητα.

3. Μην ξεχνάς να ενυδατώνεις τις άκρες των μαλλιών σου μετά το λούσιμο και στην συνέχεια καθημερινά όταν τα χτενίζεις. Μια με δύο φορές την εβδομάδα μία μάσκα μαλλιών για βαθιά ενυδάτωση θα τα κάνει ακόμα πιο ''δυνατά'' στις κακουχίες και λαμπερά.

Διάβασε ακόμα: Με αυτή την diy μάσκα θα πεις αντίο στην αφυδάτωση των μαλλιών σου

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ