Θες να μακρύνεις τα μαλλιά σου; Πόσο συχνά πρέπει να τα κόβεις;

Αν λοιπόν ''παλεύεις'' εδώ και καιρό για μια μακριά κόμη, γνωρίζεις πολύ καλά, ότι το να διατηρήσεις τα μαλλιά σου μακριά, υγιή και λαμπερά είναι μια επίπονη διαδικασία. Ειδικά αν τα μαλλιά σου ταλαιπωρούνται από βαφές και συχνό πιστολάκι, τότε η επιθυμία σου να τα μακρύνεις γίνεται ακόμα δυσκολότερη.

Διάβασε επίσης: To ''Boy Bob'' είναι το πιο τολμηρό και πιο cool καρέ του 2022

Και το βασικό ερώτημα είναι κάθε πόσο πρέπει να κουρεύεσαι ώστε να απομακρύνεις την ψαλίδα που τα εμποδίζει να μακρύνουν, αλλά ταυτόχρονα να μην θυσιάζεις ότι μήκος κατάφερες να αποκτήσεις. Κατά μέσο όρο τα μαλλιά μεγαλώνουν 0,6 με 1,4 εκατοστά το μήνα, αρκεί βέβαια να είναι απόλυτα υγιή και να μην έχουν ψαλίδα.

Αν θες λοιπόν, να τα μακρύνεις γρήγορα, τα συχνά τριμαρίσματα θα γίνουν ο καλύτερός σου σύμμαχος. Αυτό διαφέρει ανάλογα με τον τύπο των μαλλιών της κάθε μιας, γι' αυτό κι εμείς ψάξαμε και βρήκαμε κάθε πότε πρέπει να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου σε κάθε περίπτωση.

  • Αν λοιπόν διαθέτες μακριά κυματιστά ή ίσια μαλλιά τότε μπορείς να επισκέπτεσαι τον κομμωτή σου κάθε 8-12 εβδομάδες φτάνει να τα φροντίζεις σωστά με μάσκες και ενυδατικά προϊόντα που θα τα προστατεύουν από την θερμότητα του σεσουάρ.
  • Αν ανήκεις στα κορίτσια με μπούκλες σύμφωνα με τους hair experts ο ιδανικός χρόνος είναι 12 εβδομάδες. Μετά από τρεις μήνες αρχίζουν να εμφανίζονται κόμποι και ψαλίδα.
  • Τα μαλλιά σου είναι κομμένα σκάλες; Τότε το πιο πολύ που μπορείς να μείνεις μακριά από το κομμωτήριο είναι έξι εβδομάδες αφού τα μαλλιά με πολλά στρώματα εύκολα δείχνουν ξηρά και ατίθασα. 
  • Αν τα μαλλιά σου είναι λεπτά χρειάζονται τακτικό κόψιμο στις άκρες. Μην φοβηθείς να τα κόβεις λίγο κάθε φορά κάθε  4 ή 6 εβδομάδες, για να δείχνουν πιο δυνατά και υγιή.
  • Τέλος, αν έχεις μαλλιά φθαρμένα από τις βαφές και τη συχνή χρήση σεσουάρ τότε το συχνό κούρεμα θα βοηθήσει τις υγιείς ρίζες να αναπτυχθούν πιο γρήγορα. Γι' αυτό καλό θα ήταν να τα κουρεύεις κάθε μήνα, αλλά και να συμβουλευτείς τον κομμωτή σου για την επανόρθωσή τους.

Extra Tip: Φυσικά για να αποκτήσεις τα μακριά μαλλιά που ονειρεύεσαι δεν αρκεί μόνο το συχνό κούρεμα. Η σωστή περιποίηση με φυσικά έλαια και το σωστό λούσιμο είναι το επιπλέον βήμα που θα κάνεις στην haircare ρουτίνα. Γι' αυτό μια κουβέντα με τον κομμωτή σου που σε καθοδηγήσει με τα σωστά προϊόντα είναι απαραίτητη.

Διάβασε επίσης: Αυτό είναι το DIY μυστικό της Kim Kardashian που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ