Thumbnail

Οι celebrities εναντιώνονται στον νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις Οι celebrities εναντιώνονται στον νόμο που απαγορεύει τις εκτρώσεις

Η Lady Gaga πρωτοστατεί
O νέος νόμος της πολιτείας της Alabama, απαγορεύει τις εκτρώσεις. Και φυσικά, αυτό δεν θα το αφήσουν να περάσει έτσι αρκετοί stars, που χρησιμοποιούν τη φήμη τους για να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα!

Σε αυτό, δε θα μπορούσε να μείνει αμέτοχη η Lady Gaga, που ουκ ολίγες φορές έχει αναπτύξει ακτιβιστική δράση. 

“Είναι εξωφρενικό να απαγορευθεί η έκτρωση στην Alabama, και το πιο αποτρόπαιο είναι ότι αποκλείει όσες έχουν υποστεί βιασμό, ή βιώνουν αιμομιξία, συναινετική ή όχι”, έγραψε η pop star σ΄ένα tweet της, στέλνοντας παράλληλα προσευχές της σε όλες τις γυναίκες και τα νεαρά κορίτσια της πολιτείας, “που θα υποφέρουν στα χέρια αυτού του συστήματος”.

Η Mother Monster επεσήμανε επίσης ότι με τον νέο νόμο, οι γιατροί που διενεργούν την έκτρωση μπορούν να τιμωρηθούν έως και με 99 χρόνια στη φυλακή. “Οπότε υπάρχει μεγαλύτερη ποινή για τους γιατρούς που κάνουν αυτές τις επεμβάσεις από ό,τι στους βιαστές; Αυτό είναι παρωδία”, τόνισε. 

Διάβασε: Sarah Jessica Parker: Απαντά σχετικά με ψευδές δημοσίευμα για τσακωμό με τον σύζυγό της (Φώτο)

Μέλανη Στέλιου: Πού γιόρτασε τα γενέθλια του συζύγου της (Φώτο)

 

Η ηθοποιός Molly Ringwald (Breakfast Club, Sixteen Candles), με τη σειρά της, εξέφρασε τον θυμό ανεβάζοντας ένα gif με τη Claire Standish, τον χαρακτήρα της στο “The Breakfast Club”, να χειρονομεί με το μεσαίο της δάχτυλο.

Ο “Captain America”, Chris Evans, χαρακτήρισε τη νομοθεσία “απολύτως απίστευτη”. “Αν δεν ανησυχείτε για την υπόθεση Roe v. Wade, δεν δίνετε αρκετή σημασία. Γι΄αυτό η ψήφος έχει σημασία!”, έγραψε σε δικό του tweet, αναφερόμενος στη δήλωση των μελών του Κονγκρέσου ότι σκοπεύουν να αμφισβητήσουν τον νόμο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ από το 1973.

Η σκηνοθέτις Ava DuVernay ζήτησε από τον κόσμο να μιλήσει ανοιχτά σχετικά με τον νόμο. “Μην κουνάτε το κεφάλι σας στην Alabama και συνεχίζετε την ημέρα σας. Συνειδητοποιήστε ότι αυτο είναι  μια προειδοποίηση. Σήμερα είναι η Alabama και η έκτρωση. Αύριο θα είστε εσείς και τα δικαιώματά σας. Η σιωπή δεν θα σας σώσει”.

 

 Πηγή 

 

Home