Λάβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να προστατέψεις το παιδί σου από την αφυδάτωση

Πώς θα προστατέψεις τα παιδί σου από την αφυδάτωση:

  • Η αφυδάτωση μπορεί να είναι επικίνδυνη για όλα τα παιδιά, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι όλα τα παιδιά έχουν τις ίδιες αντοχές και ευαισθησίες. Γι' αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να γνωρίζεις τη σωματική κατάσταση του παιδιού σου. Εάν το βάρος του είναι πάνω από το φυσιολογικό ή εάν δεν έχει συνηθίσει στην άθληση, είναι πιο πιθανό να αφυδατωθεί.

  • Ζούμε στην εποχή του air condition, το οποίο μας προσφέρει μεν δροσιά, αλλά ταυτόχρονα μας κάνει να εθιστούμε σε μία κατάσταση και θερμοκρασία που δεν είναι η πραγματική. Καλό είναι να περιορίσεις τη χρήση του air condition στο σπίτι και να βγαίνετε πιο συχνά με το παιδί σου σε εξωτερικούς χώρους για να εξοικειωθεί με τη θερμοκρασία του περιβάλλοντος. Με αυτόν τον τρόπο η αντοχή του θα ενισχυθεί. Ασφαλώς προσέχουμε να μην κάνουμε υπερβολές.

  • Το νερό είναι ο πιο πολύτιμος σύμμαχός μας κατά της αφυδάτωσης. Φρόντισε να δίνεις στο παιδί σου νερό ανά τακτά χρονικά διαστήματα, ιδιαίτερα όταν είστε έξω. 

  • Καλό είναι να παρακολουθείς καθημερινά τον καιρό. Με αυτόν τον τρόπο θα ενημερώνεσαι για τις καιρικές συνθήκες και για τους επικείμενους καύσωνες για να αποφύγεις την έκθεση στις υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες και τον ήλιο.

Διάβασε επίσης:

Σταμάτα να συγκρίνεις το παιδί σου!

Μην αφήνεις το παιδί σου να βλέπει ανεξέλεγκτα τηλεόραση

  • Ο σωστός ρουχισμός είναι επίσης πολύ σημαντικός για την προστασία του παιδιού σου από την αφυδάτωση. Ως γνωστόν το καλοκαίρι καλό είναι να προτιμούμε τα ανοιχτόχρωμα και ελαφριά ρούχα. Απαραίτητο αξεσουάρ είναι και το καπέλο.

  • Τα φρούτα έτσι και αλλιώς είναι απαραίτητα για μία ισορροπημένη διατροφή. Το καλοκαίρι ιδιαίτερα, τα φρούτα εποχής είναι πολλά και έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε νερό για αυτό και δεν ξεχνάμε να τα συμπεριλάβουμε στην καθημερινή διατροφή των παιδιών.

  •  

Διάβασε ακόμα: «Πάρτε τα τάμπλετ από τα παιδιά και δώστε τους μουσικά όργανά»

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ