Παγωτό σοκολάτας από τον Άκη Πετρετζίκη

Υλικά

  • 1 δόση βάση παγωτού
  • 60 γρ. κακάο
  • 100 γρ. νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 50 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα


Εκτέλεση

  • Ακολούθησε τη συνταγή για τη βάση παγωτού.
  • Σε ένα μπεν μαρί βάζεις τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής και τα λιώνεις ανακατεύοντας συνεχώς με μια ξύλινη κουτάλα.
  • Αφαιρείς από τη φωτιά και αφήνεις το μείγμα να κρυώσει ελαφρά.
  • Ανακατεύεις το μείγμα αυτό με τη βάση του παγωτού μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.
  • Βάζεις το μείγμα σε σακούλα μιας χρήσεως (δένοντας καλά ώστε να είναι κλεισμένο αεροστεγώς) και το βάζεις στην κατάψυξη.
  • Βγάζεις ανά μια ώρα δουλεύοντας το μείγμα στη σακούλα λίγο με τα χέρια σου για να αποφύγεις το μείγμα να κάνει παγάκια και να κρατήσει βελούδινη υφή.

Περισσότερες συνταγές στη σελίδα 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ