Aυγά με μπέικον και πατάτες

Υλικά

  • 8 αυγά
  • 60 γραμμάρια μπέικον σε φέτες
  • 600 γραμμάρια πατάτες
  • 40 γραμμάρια κίτρινο τυρί
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 χούφτα δενδρολίβανο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση 

  • Κόβεις το μπέικον σε φέτες και τις αφήνεις στην άκρη.
  • Παίρνεις τις πατάτες, τις πλένεις, τις ξεφλουδίζεις και τις κόβεις σε μικρούς κύβους. Σε ένα τηγάνι ρίχνεις ελαιόλαδο και σοτάρεις το σκόρδο για 1 με 2 λεπτά.
  • Ύστερα προσθέτεις το μπέικον και σοτάρεις για περίπου ένα λεπτό και στη συνέχεια προσθέτεις τις πατάτες και τις μαγειρεύεις για 2 με 3 λεπτά, γυρίζοντας σε κάθε πλευρά.
  • Προσθέτεις μια πρέζα αλάτι, πιπέρι, το δενδρολίβανο, χαμηλώνεις τη φωτιά και μαγειρεύεις για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας προσεκτικά, μέχρι οι πατάτες να είναι μαλακές. Εάν χρειαστεί προσθέτεις λίγο ζεστό νερό. Στο τέλος του μαγειρέματος, αφαιρείς το σκόρδο.
  • Εν τω μεταξύ, κόβεις το τυρί σε μικρές, λεπτές φέτες και το αφήνεις στην άκρη. Αφαιρείς το τηγάνι από τη φωτιά και σπάς από πάνω ένα-ένα τα αυγά, απαλά ώστε να μη διαλυθεί ο κρόκος.
  • Στη συνέχεια, μαγειρεύεις για λίγα λεπτά και προς το τέλος προσθέτεις το τυρί. Αφήνουμε λίγα λεπτά να λιώσει το τυρί και σερβίρεις. 

 

 Πηγή 
 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ