Σήμερα η Παγκόσμια Ημέρα Αυτισμού (Βίντεο)

O αυτισμός είναι μια αναπτυξιακή διαταραχή που επηρεάζει την επικοινωνία και τη συμπεριφορά. Παρόλο που ο αυτισμός μπορεί να διαγνωστεί σε οποιαδήποτε ηλικία, λέγεται ότι είναι μια «αναπτυξιακή διαταραχή» επειδή τα συμπτώματα εμφανίζονται στα πρώτα δύο χρόνια της ζωής του ατόμου.

Πορείες ευαισθητοποίησης του κοινού θα πραγματοποιηθούν σήμερα σε Λευκωσία, Λεμεσό και Πάφο. Οι διοργανωτές μάς καλούν να φορέσουμε το μπλε χρώμα και να περπατήσουμε μαζί, δίνοντας όλοι το χέρι στον Αυτισμό.

Οι πορείες διεξάγονται απόψε, στο πλαίσιο της παγκόσμιας εκστρατείας ενημέρωσης για τον Αυτισμό με σύνθημα «Light it Up Blue». Επιπλέον, το γραφείο Αρχαιοτήτων ανακοίνωσε πως λόγω της μέρας, θα φωτιστούν σε μπλε χρώμα το Κυπριακό Μουσείο στη Λευκωσία, το Αρχαιολογικό Μουσείο Επαρχίας Λεμεσού, τα Κάστρα Πάφου, Λεμεσού, Κολοσσίου και Λάρνακας, η Μεσαιωνική Αγρέπαυλη Κουκλιών και οι αρχαιολογικοί χώροι Χοιροκοιτίας και Αμαθούντας.

Στη Λευκωσία, η πορεία θα διεξαχθεί στις 19:00 με έναρξη το Δημαρχείο Λευκωσίας.

Στη Λεμεσό, η πορεία θα διεξαχθεί  στις 19:30 με έναρξη το Δημαρχείο Λεμεσού.

Στην Πάφο, η πορεία θα διεξαχθεί στις 19:00 με έναρξη το Κέντρο Παρέμβασης για Άτομα με Αυτισμό Πάφου.

Πολλά είναι και τα αγαπημένα άτομα από τον χώρο του θεάματος που δήλωσαν τη στήριξή τους σ΄αυτή την πρωτοβουλία, ανάμεσά τους ο Παναγιώτης Κυριάκου, ο Ανδρέας Γιόρτσιος, η Χριστιάνα Αριστοτέλους, ο Λούης Πατσαλίδης κ.α.

Τα παιδιά με αυτισμό είναι μέλος της κοινωνίας μας κι έτσι πρέπει να αντιμετωπίζονται. Κι ας μην ξεχνάμε ότι, όπως όλοι οι άνθρωποι, χρειάζονται κι αυτά την ίδια αγάπη, αν όχι περισσότερη.

Δες το βίντεο που ετοίμασε Ο Σύνδεσμος με Άτομα με Αυτισμό για την ημέρα:

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ