Θες να μάθεις τα 10 πιο δυνατά brands της αγοράς;

Αν και οι οίκοοι Gucci και Dior επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο με τις influencers να αποθεώνουν τα συγκεκριμένα logos στις εμφανίσεις τους, δεν κατάφεραν να ξεπεράσουν τον oίκο Louis Vuitton που σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση είναι το πιο επιτυχημένο σε πωλήσεις brand πολυτελείας του κόσμου για αυτή την χρονιά.

Διάβασε ακόμα: Στο ναό του Ποσειδώνα θα πραγματοποιήσει το επόμενο show της η Μαίρη Κατράντζου

Σύμφωνα με την έρευνα που διεξήχθει, η αξία της επωνυμίας του γαλλικού οίκου μόδας αυξήθηκε κατά 15%, κατά το τελευταίο έτος και έχει πλέον αξία άνω των 47,2 δισ. δολαρίων. Η έκθεση αναφέρει ότι η επιτυχία της Louis Vuitton οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στη παραγωγή των πολυτελών δερμάτινων ειδών της.

Τον Louis Vuitton ακολουθεί ο οίκος Chanel με την τρέχουσα αποτίμηση 37 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ η Hermès έρχεται στην τρίτη θέση με $ 31 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Dior πήρε την οκτώ θέση και είδε αύξηση 29% η αξία της επωνυμίας της σημείωσε φέτος κέρδη 4,66 δισ. δολάρια στις ΗΠΑ. Δεν είναι καθόλου έκπληξη ο Saint Laurent, ο οποίος βρίσκεται στην 9η θέση με κέρδη $ 3,6 δισ. δολάρια.

Εκτός από τα παραπάνω, η έρευνα δήλωσε επίσης ότι η κατηγορία «Luxury» αυξήσε τα κέρδη της περισσότερο από ότι όλλες οι άλλες κατηγορίες στην μόδα το 2019.

Δες πιο κάτω την λίστα με τους πιο επιτυχημένους οίκους πολυτελείας για το 2019:

1. Louis Vuitton ($47.2 billion USD brand value)
2. Chanel ($37 billion USD)
3. Hermès ($31 billion USD)
4. Gucci ($25.3 billion USD)
5. Rolex ($8.4 billion USD)
6. Cartier ($6 billion USD)
7. Burberry ($4.7 billion USD)
8. Dior ($4.7 billion USD)
9. Saint Laurent/Yves Saint Laurent ($3.6 billion USD)
10. Prada ($3.5 billion USD)

Διάβασε ακόμα: Μια σπουδαία πρωτοβουλία από την Timberland: Στόχος η φύτευση 50 εκ. δέντρων σε όλο τον κόσμο

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ