Πώς να φτιάξεις σουτζουκάκια από ρεβύθια

Αυτή η συνταγή για σουτζουκάκια από ρεβύθια, θα σε ξετρελάνει!

Υλικά

  • Για τα σουτζουκάκια
  • 350 gr. ρεβύθια
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 100 gr. ψίχα από μπαγιάτικο ψωμί
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Για την σάλτσα

  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 250 ml. χυμό ντομάτας
  • 1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 100 ml. κόκκινο κρασί
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • Ελάχιστο κύμινο
  • Ελάχιστη κανέλα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας Παρθένο Σησαμέλαιο

Για το τηγάνισμα

  • Αλεύρι
  • Παρθένο Σησαμέλαιο
  • Μαϊντανό ή κόλιανδρο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1. Αποβραδίς μουλιάζεις τα ρεβύθια σε ζεστό νερό. Την επόμενη ημέρα τα σουρώνεις και τα απλώνεις σε μια καθαρή πετσέτα για να στεγνώσουν.

2. Στον επεξεργαστή τροφίμων αλέθεις τα ρεβύθια, προσεκτικά, ώστε να μην τα πολτοποιήσεις. Στον επεξεργαστή τροφίμων επίσης, αλέθεις και το ψωμί. Τρίβεις στο χοντρό μέρος του τρίφτη τα κρεμμύδια και στο ψιλό μέρος το σκόρδο.

3. Σε ένα μεγάλο μπωλ ζυμώνεις τα ρεβύθια, το ψωμί, τα κρεμμύδια, το σκόρδο, τα μπαχαρικά, καρυκεύεις με όσο αλάτι και πιπέρι χρειαστεί, σύμφωνα με τα γούστα σου. Όταν ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά πλάθεις και δίνεις σχήμα στα σουτζουκάκια, τα βάζεις σε ένα μεγάλο πιάτο και τα αλευρώνεις. 

4. Ετοιμάζεις την σάλτσα:  Ψιλοκόβεις το κρεμμύδι, τα σκόρδα και τα σωτάρεις  σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι με 2 κουταλιές της σούπας παρθένο Σησαμέλαιο για 2-3 λεπτά. Προσθέτεις τον τοματοπελτέ, τα μπαχαρικά και το κρασί.

5. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτεις την ζάχαρη και την ντομάτα, αν χρειαστεί (ανάλογα πόσο πηκτός είναι ο χυμός ντομάτας) προσθέτεις ζεστό νερό. Σιγοβράζεις την σάλτσα μέχρι να δέσει.

6. Ξεκινάς να τηγανίζεις τα σουτζουκάκια σε καυτό παρθένο Σησαμέλαιο,δεν χρειάζεται μεγάλη ποσότητα μόνο τόση, ώστε να καλύπτονται τα σουτζουκάκια, τα γυρίζεις από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

7. Τέλος τα τοποθετείς μέσα στο τηγάνι, προσεκτικά, να ανακατευτούν με την σάλτσα και βράζεις για 5 λεπτά. Αν θέλεις πασπαλίζεις με λίγο μαϊντανό ή κόλιανδρο και σερβίρεις. 

Διάβασε ακόμη:  Νηστίσιμα μπιφτέκια λαχανικών 

 

 

Σημειώσεις για την Συνταγή:

– Μπορείς να ψήσεις τα σουτζουκάκια ρεβυθιού και στον φούρνο.
– Τα μπαχαρικά τα χρησιμοποιείς κατά βούληση.
– Τα ρεβύθια δεν χρειάζονται βράσιμο.

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σπαγγέτι ολικής με γαρίδες

Καλή Σαρακοστή - Καλό Στάδιο!

Διάβασε ακόμη: Πώς να φτιάξεις σουπιές με μάραθο και κρασί

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ