Η μαγεία των Άλπεων σε ένα “Experimental” Σαλέ

Το ξενοδοχείο στεγάζεται σε ένα κτήριο του 1950, το οποίο ανακαινίστηκε πλήρως από τον Fabrizio Casiraghi, με έδρα το Παρίσι και Μιλάνο. Υπέροχοι αλλά όχι φανταχτεροι, κομψοί και ακόμα χαλαροί, οι εσωτερικοί χώροι του Chalet αντικατοπτρίζουν την πολυτέλεια του Verbier, η οποία το ξεχωρίζει από τα πιο glitzy χιονοδρομικά κέντρα όπως το St Moritz και το Courchevel. Το Chalet's των 39 δωματίων και σουιτων, συμπληρώνεται από το πρώτο spa του Experimenal Group, ένα μπιστρό από τον σεβαστό παρισιάνο αρχιμάγειρα Gregory Marchand, ένα κοκτέιλ μπαρ υπογραφής με το θρυλικό Farm Club παγκοσμίου φήμης club που λειτουργεί εκεί από το 1971.

Με την γραφική του τοποθεσία, τον ηλιόλουστο καιρό και το συναρπαστικό τοπίο - το Quatre Vallées διαθέτει τις πιο τέλειες πίστες σκι στις Άλπεις - και μια ζωντανή νυχτερινή ζωή, το Verbier είναι η ιδανική τοποθεσία για το πρώτο αλπικό εγχείρημα της Experimental Group. Έχοντας αναδειχθεί ως πρωτοπόροι στην κουλτούρα των κοκτέιλ μπαρ του Παρισιού πριν από μια δεκαετία, ο Όμιλος επέκτεινε οργανικά και επιλεκτικα (από τότε που άνοιξε εστιατόρια)  τα μπουτίκ ξενοδοχεία του στο Παρίσι, τη Νέα Υόρκη, το Λονδίνο και την Ίμπιζα. Η γοητευτική αίσθηση της φιλοξενίας του Ομίλου βρίσκεται σε πλήρη προβολή στο Experimental Chalet, το οποίο μαζί με ένα παλάτι στη Βενετία και ένα Finca της Μενόρκα, είναι οι τελευταίοι προορισμοί που τροφοδοτούν ένα κοσμοπολίτικο πελατολόγιο των φιλοξενούμενων.

Το interior concept του Casiraghi συνδυάζει τη μοντέρνα γοητεία των θέρετρων που μεσουρανούσαν στα μέσα του αιώνα με μια σύγχρονη αισθητική της μινιμαλιστικής κομψότητας, για να δημιουργήσει ένα χαλαρό στυλ. Βαθιές αποχρώσεις και τόνοι, φυσικό και λακαρισμένο ξύλο, πορτογαλικά πλακάκια και βελούδινα χαλιά συνδυάζονται αρμονικά σε αντίθεση με αυτό που θα περίμενε κανείς. Οι λευκοί τοίχοι εκτείνονται με διακοσμητικά panels με τον κομψό ορείχαλκο και το χρώμιο που προσδίδουν μοντέρνες πινελιές, ενώ πολυελαιοι και διακοσμητικά κέρατα, εκτίθενται στους κοινόχρηστους χώρους με αλπικές αναφορές. Συμπληρώνοντας την πανοραμική θέα στις γύρω κορυφές των Άλπεων, οι παχιές βελούδινες κουρτίνες σε βαθύ πορτοκαλί δημιουργούν μια ζεστή ατμόσφαιρα στα δωμάτια και στις σουίτες, ενώ οι ελαιογραφίες, οι στρογγυλεμένες λακαρισμένες πλάκες και τα μπάνια με ρετρό κεραμίδια δίνουν χώρους με χαρακτήρα.

Ο συνδυασμός της κλασικής κομψότητας, της σύγχρονης φινέτσας και των αναφορών των Άλπεων, αντανακλάται στο μενού του Chef Gregory Marchand στο τραπέζι, το οποίο προσφέρει μια σύγχρονη παραδοσιακή αλπική κουζίνα. Κλασικά όπως το rösti, το spaetzle και το tartiflette συναντώνται με ολόφρεσκα ψάρια και τις πιο φρέσκες σαλάτες και λαχανικά, μαζί με σπιτικές πίτες, κέικ και άλλες φρεσκοψημένες απολαύσεις. Αν και τα βελούδινα υφάσματα, τα τζάκια που είναι αναμμένα non stop και οι βαθιές πολυθρόνες δημιουργούν την ιδανική ατμόσφαιρα κατά τη διάρκεια του χειμώνα, το Σαλέ είναι εξίσου φιλόξενο κατά τη διάρκεια των άλλων μηνών. Με τεράστια ποικιλία διαθέσιμων δραστηριοτήτων, οι καλεσμένοι το καλοκαίρι σίγουρα θα εκτιμήσουν την ξεχωριστή  φιλοξενίας των Άλπεων μετά από μια ημερήσια πεζοπορία, αλεξίπτωτο, καθώς και μετά το σκι στη χειμερινή περίοδο. 


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ