Ανάποδο, αλλά πεντανόστιμο κέικ με ανανά

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Πειραγμένα” Pancakes… πατάτας!

 

Υλικά: 

  • 2 κουτ. της σούπας ζάχαρη
  • 6 φέτες ανανά από κονσέρβα (σε χυμό)
  • 3 κουτ. της σούπας από το χυμό
  • 11 κερασάκια γλασέ
  • 100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. του γλυκού baking powder
  • 1/4 κουτ. του γλυκού μαγειρική σόδα
  • 100 γρ. μαλακό βούτυρο
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλα αυγά

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λαχταριστά Brownies με μπανάνα και φυστικοβούτυρο


Εκτέλεση: 

  • Αρχικά, προθερμαίνεις το φούρνο στους 200 βαθμούς C.
  • Βουτυρώνεις μια ταρτιέρα των 24 εκατοστών και την πασπαλίζεις με τις 2 κουταλιές ζάχαρη να πάει παντού.
  • Βάζεις τις ροδέλες του ανανά στη βάση της ταρτιέρας τη μία δίπλα στην άλλη ώστε να κάνεις μια στρώση. Στο κέντρο κάθε ροδέλας, βάζεις 1 κερασάκι αλλά και από ένα στα κενά μεταξύ των ανανάδων.
  • Βάζεις το αλεύρι, το baking, τη σόδα, το βούτυρο, τη ζάχαρη και τα αυγά στο μίξερ και τα χτυπάς να γίνει ένα λείο μίγμα.
  • Προσθέτεις τις 3 κουταλιές χυμού ανανά και ανακατεύεις ελαφρά.
  • Ρίχνεις το μίγμα πάνω από τις ροδέλες του ανανά και αν χρειαστεί απαλά απλωσέ το να πάει παντού.
  • Ψήνεις για 30 λεπτά ή μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει.
  • Το βγάζεις από το φούρνο και με ένα μαχαιράκι ελευθερώνεις τα πλάγια του κέικ από την ταρτιέρα.
  • Τοποθέτησε μια μεγάλη πιατέλα πάνω από το κέικ και προσεκτικά αναποδογύρισέ το πριν το σερβίρεις.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το σοκολατένιο κέικ ψυγείου από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου είναι απλά "κόλαση"

 

Πηγή 

κεντρική φώτο: tlife.gr/syntages/glyka/syntagi-gia-anapodo-keik-me-anana/1178000/

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ