Φαρφάλες ολικής στο φούρνο

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δωροθέα Μεκούρη: Η συνταγή της για τέλεια μακαρονάδα (Βίντεο)

Υλικά:

  • 500 γραμ. farfalle ολικής άλεσης
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι σε λεπτές φέτες
  • 2 σκ. σκόρδο σπασμένες
  • 10 ασπρομανίταρα σε λεπτές φέτες
  • 2 πιπεριές
  • πράσινη και κόκκινη σε φέτες
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 2 κολοκύθια σε πολύ λεπτές φέτες
  • 2 χωριάτικα λουκάνικα αποφλοιωμένα
  • 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
  • 300 γραμ. ανθότυρο
  • 200 γραμ. φέτα
  • λίγο φρέσκο θυμάρι και φρέσκια ρίγανη
  • αλάτι
  • πιπέρι

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: Εύκολο κέικ χωρίς ζάχαρη!

 

Εκτέλεση: 

  • Προθερμαίνεις το φούρνο στους 180ºC. Λαδώνεις ένα πυρίμαχο σκεύος.
  • Βράζεις στη συνέχεια τα farfalle ολικής σε αλατισμένο νερό. Τα στραγγίζεις και τα ξαναβάζεις στην κατσαρόλα. Προσθέτεις τη μια σάλτσα και ανακατεύεις.
  • Ζεσταίνεις το λάδι σε τηγάνι. Σοτάρεις το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτεις τα λουκάνικα ψιλοκομμένα και τα μυρωδικά και αλατοπιπερώνουμε.
  • Βάζεις τα μισά ζυμαρικά στο ταψί. Αδειάζεις τη γέμιση. Σκεπάζεις με τα υπόλοιπα ζυμαρικά. Κάνεις μια στρώση τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες και το καρότο. Τρίβεις τα τυριά και τα κάνεις στρώση στην επιφάνεια. Περιχύνεις με την άλλη σάλτσα.
  • Ψήνεις για 20′ με σκεπασμένο το ταψί. Ξεσκεπάζεις και συνεχίζεις το ψήσιμο για 10′, μέχρι να ροδίσει.

 

ΔΙΑΒΑΣΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Δέσποινα Βανδή μάς έδωσε τη συνταγή της για μπισκότα με γιαούρτι

 

Πηγή

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ