Γνωρίζουμε κορυφαίες ομιλήτριες του Reflect Festival

Justine Vilgrain

Η Justine Vilgrain είνα creative strategist και συνιδρύτρια του Braw Haus, ενός δημιουργικού στούντιο Web3 με βάση τη Νέα Υόρκη και το Παρίσι, που ειδικεύεται από το 2018 στις ψηφιακές τέχνες και την “πειραματική” διαφήμιση. Μαζί με την ομάδα της αντιπροσωπεύει NFT καλλιτέχνες και συνεργάζεται μαζί τους στην παραγωγή εγκαταστάσεων μεγάλης κλίμακας, εμπειριών και την επιμέλεια εκθέσεων, καθώς και τη δημιουργία διαφημίσεων για μεγάλες εταιρείες όπως η Nike, η  Adidas και η Hogan. Η Justine είναι ομιλήτρια σε συνέδρια NFT και Metaverse, όπως το Art Basel στο Μαϊάμι, το Non-Fungible στη Λισαβόνα, το SXSW 2022, το Metaverse συνέδριο Nelly Rodi και το 5ο Fintech Talks στη Στέγη Ωνάση. Τον Μάρτιο του 2022 ήταν μια από τις έξι γυναίκες που κλήθηκαν μαζί με άλλους πρωτοπόρους της κοινότητας του Web3, να συνιδρύσουν το “ NFT Factory ”, το οποίο συμπεριλαμβάνει και τους ιδρυτές του Sandbox και του Ledger. Από νεαρή ηλικία, η Justine ενδιαφερόταν για την τεχνολογία, υποστηρίζοντας ότι δεν την ενδιαφέρει αυτό που έγινε χθες, αλλά αυτό που θα συμβεί αύριο.  Αποφοίτησε από το Parsons School of Design με BFA στο Integrated Design, όπου ειδικεύτηκε στις προβολές βίντεο και τον αντίκτυπο που μπορεί να έχουν οι ψηφιακές τέχνες στην κοινωνία και τον πολιτισμό. Το 2019 δημιούργησε το “Certified Dyslexic”που εφαρμόζεται στην υπογραφή των email και σε σχολικά έγγραφα, με σκοπό να σταματήσουν οι προκαταλήψεις σχετικά με τη δυσλεξία.


Paula Marie Kilgarriff
H Paula Marie Kilgariff είναι Brand Activation Consultant στο Web3 και το Metaverse, καθώς και καθηγήτρια Retail Innovation στις βιομηχανίες Luxury & Fashion. Αναπτύσσει οικοσυστήματα στο Web3 και το Metaverse για πολυτελή brands μόδας, με στόχο τη δημιουργία εμπειριών μέσω της χρήσης τεχνολογιών IOT, AR/VR/XR AI/ML & Blockchain, καθώς επίσης την οικοδόμηση νέων και βιώσιμων καινοτόμων λύσεων με επίκεντρο την κοινωνική επιχειρηματικότητα.  Έχει συνεργαστεί με brands όπως η Sephora, η Nike και η Ferrari. Η Paula διδάσκει Retail Innovation & Emerging Technologies στο Πανεπιστήμιο Τεχνολογίας του Δουβλίνου, στο Πανεπιστήμιο Trent του Nottingham και στο Κολλέγιο Μόδας του Λονδίνου. Στο παρελθόν είχε συνεργαστεί με την Clout. art/SwaySocial, μια NFT πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και δημιουργίας εσόδων, για τη στήριξη δημιουργών στο Μetaverse. Ήταν επίσης επικεφαλής του τμήματος Μόδας και Λιανικών Πωλήσεων στο Threedium 3D Immersive Retail Solutions και μέντορας στο Techstars Launchpool Web3/Techstars Accelerator για επιχειρηματίες που κτίζουν τεχνολογία blockchain και  πρωτόκολλα συμβολισμού. Υπήρξε ακόμη υπεύθυνη συνεργασιών στο Phygital Twin (μια πλατφόρμα βιώσιμης μόδας, η οποία ενώνει τον ψηφιακό με το φυσικό κόσμο και συνδέει τους influencers με τις κοινότητές τους) καθώς και διευθύντρια της Maison du NFT, μιας Web3 Gallery στη Νέα Υόρκη. 

Jessikka Aro

Η Jessikka Aro είναι βραβευμένη ερευνητική δημοσιογράφος της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης της Φινλανδίας, με εξειδίκευση σε θέματα Ρωσίας, εξτρεμισμού και πληροφοριακού πολέμου (information warfare). Το 2014 ξεκίνησε να ερευνά τα trolls που δρούσαν υπέρ του Κρεμλίνου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, και τις τεχνικές που χρησιμοποιούσαν για να επηρεάσουν το δημόσιο διάλογο εκτός των συνόρων της Ρωσίας. Λόγω της έρευνας της έγινε στόχος σοβαρής και συνεχόμενης διεθνούς προπαγάνδας και ρητορικής μίσους. Το 2019 δημοσίευσε βιβλίο για τον πληροφοριακό πόλεμο του Κρεμλίνου στα φινλανδικά, το οποίο έγινε best seller και μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Αυτή τη στιγμή εκπαιδεύει δημοσιογράφους αλλά και το κοινό, για το πώς να αναγνωρίζουν και να αντιμετωπίζουν τη διαδικτυακή παραπληροφόρηση. Ασκεί επίσης πιέσεις ώστε να θεσπιστεί καλύτερη νομοθεσία όσον αφορά την αντιμετώπιση των υβριδικών απειλών και την προστασία των πολιτών από κρατικές υποκινούμενες διαδικτυακές απειλές εναντίον της ασφάλειάς τους. Το 2019, μαζί με άλλους εμπειρογνώμονες κατέθεσε σε υποεπιτροπή του Κογκρέσου σχετικά με την παγκόσμια απειλή και τα μέτρα αντιμετώπισης της παραπληροφόρησης του Κρεμλίνου. Την ίδια χρονιά το υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ της απένειμε το βραβείο International Women of Courage. Το βραβείο ακυρώθηκε μυστηριωδώς από την κυβέρνηση Τράμπ  λόγω της κριτικής που ασκούσε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης στον τότε Αμερικανό πρόεδρο.

Yael Gold-Zamir

Η Δρ Yael Gold Zamir είναι γιατρός, επαγγελματίας τεχνολογίας, συνιδρύτρια και CEO της εταιρείας Embryonics. Η Embryonics προσφέρει νέες λύσεις τεχνητής νοημοσύνης στον τομέα της εξωσωματικής γονιμοποίησης. Παρά τη σταθερή αύξηση της αγοράς, τα ποσοστά επιτυχίας συνεχίζουν να διατηρούνται στο απογοητευτικό ποσοστό του 25%. Υιοθετώντας μια ολιστική προσέγγιση, η εταιρεία έχει δεσμευτεί να αντιμετωπίσει τις αιτίες που συμβαίνει αυτό, χρησιμοποιώντας μια ομάδα από εξειδικευμένους μηχανικούς υπολογιστών, γιατρούς και βιολόγους. Η ομάδα σχεδιάζει νευρωνικά δίκτυα βαθιάς μάθησης για τη βελτίωση των πιο κρίσιμων αποφάσεων που λαμβάνονται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αξιοποιώντας όγκους δεδομένων για να εξυπηρετήσει όσους έχουν ανάγκη.  Βελτιώνοντας και απλοποιώντας τη διαδικασία, η Embryonics ελπίζει να καταστήσει τις εξωσωματικές γονιμοποιήσεις ασφαλέστερες, φθηνότερες, περισσότερο προσβάσιμες και κυρίως πιο επιτυχείς. Με λίγα λόγια, η εταιρεία έχει στόχο να προσφέρει αναπαραγωγική αυτονομία στους γονείς που το έχουν ανάγκη.


Moojan Asghari

 Η Moojan Asghari γεννήθηκε στον Ιράν και μένει στο Παρίσι. Πρόκειται για μια επιχειρηματία, ομιλήτρια, τεχνολόγο, ακτιβίστρια και ενεργή υπέρμαχο της διαφορετικότητας και συμπερίληψης. Η Moojan έχει ιδρύσει τη διεθνή ΜΚΟ “Women in AI”,  μια οργάνωση με πυρήνες σε περισσότερες από 150 χώρες και με περισσότερα από 1000 μέλη παγκοσμίως. Στόχος της ΜΚΟ να ενθαρρύνει τις γυναίκες να συμμετέχουν στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης και να “αγκαλιάσουν” τις ευκαιρίες που προσφέρει η τεχνολογία αυτή. Τελευταίως δημιούργησε το Χίλια Πρόσωπα (Thousand Faces), μια αποκλειστική επενδυτική λέσχη για τη χρηματοδότηση έργων των οποίων ηγούνται γυναίκες, μέσω ενός ταμείου DAO, με αρνητικές εκπομπές άνθρακα των NFTs και με έντονη εστίαση στο κλίμα και τη βιωσιμότητα. Είναι επίσης podcaster του ομώνυμου podcast στο οποίο φιλοξενεί παγκοσμίου φήμης γυναίκες-ηγέτιδες για να αφηγούνται τις εμπνευσμένες ιστορίες τους. H Moojan διδάσκει Τεχνητή Νοημοσύνη (ΑΙ) και Data Foundation για επιχειρήσεις στο Sciences Po στο Παρίσι και είναι Compassionate Leadership Coach για CEO’s. Υπήρξε μέλος στα συμβούλια των ARCEP, UNESCO, Greentech Alliance και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, σε θέματα που αφορούν το μέλλον των τεχνολογιών, τη διαφορετικότητα και τη συμπερίληψη. Συμπρόεδρευσε της Επιτροπής Φύλων του  AI4EU, ενός έργου που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.  Ήταν ομιλήτρια σε περισσότερα από 100 συνέδρια, με περισσότερους από 10Κ συμμετέχοντες σε 5 ηπείρους. Μιλά άπταιστα αγγλικά, 
γαλλικά και περσικά. Κατατάχθηκε ανάμεσα στις 100 γυναίκες με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ευρώπη στον τομέα των νεοφυών επιχειρήσεων το 2022, από την EU-Startup και ανάμεσα στις ηγετικές μορφές τεχνητής νοημοσύνης 2021, από την Blue Yonder. Η Moojan έχει πτυχίο στo Industrial Engineering από το Πανεπιστήμιο Επιστήμης και Τεχνολογίας του Ιράν, διπλό πτυχίο Master στη Διοίκηση και MSC στο Corporate Finance and Banking από το EDHEC Business School στη Γαλλία.

 

Mαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη

Η Δρ. Μαριάννα Προκόπη-Δημητριάδη είναι συνιδρύτρια τριών πιστοποιημένων καινοτόμων βιοτεχνολογικών επιχειρήσεων, Theramir Ltd, Promed Bioscience Ltd και RSL Revolutionary Labs Ltd, ερευνητική συνεργάτιδα του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου και κλινική αναπληρώτρια καθηγήτρια Ερευνητικής Ογκολογίας στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου. Σπούδασε Μοριακή Βιολογία, Βιοχημεία και Μικροβιολογία στην Αγγλία και απέκτησε τον διδακτορικό της τίτλο στην Καρδιοαγγειακή έρευνα από το King’s College του Λονδίνου, όπου η έρευνά της βραβεύτηκε ως η πιο πρωτοποριακή από το British Heart Foundation.Το ερευνητικό της έργο επικεντρώνεται στην εξατομικευμένη ογκολογική έρευνα και την άμεση μετάφρασή της σε καινοτόμες λύσεις για τη θεραπεία, πρόληψη και τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ογκολογικών ασθενών. Καινοτομεί επίσης στον τομέα των βιοϋλικών με τη δημιουργία μιας νέας γενιάς τρισδιάστατου ιατρικού κολλαγόνου για τη βιοεκτύπωση τεχνιτών οργάνων και την ανάπτυξη μιας νέας κλάσης δερμοκαλλυντικών για την αναγέννηση και ανακούφιση του δέρματος ογκολογικών ασθενών μετά από αντικαρκινικές θεραπείες. Μέχρι σήμερα έχει λάβει πολυάριθμα βραβεία και υποτροφίες, όπως το Peter Baker Award (2009) για την πιο καινοτόμα βιοτεχνολογική ιδέα στον τομέα των θεραπευτικών βλαστοκυττάρων και το βραβείο Madame Figaro Γυναίκες της Χρονιάς στον τομέα της Καινοτομίας Τράπεζα Κύπρου (2020), το Βραβείο Έρευνας της Κυπριακής Δημοκρατίας στον τομέα «Επιστήμες της Ζωής» για το 2021 και το King’s Distinguished Alumni Award in STEM (2022). Το 2021 τιμήθηκε από την Αμερικανική Ακαδημία Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας για την ανάπτυξη της καινοτόμου θεραπευτικής νανοπλατφόρμας EVmiR κατά του μεταστατικού καρκίνου του μαστού. Παράλληλα, έχει εξασφαλίσει ανταγωνιστικές χρηματοδοτήσεις πέραν των δύο εκατομμυρίων ευρώ από φορείς της Κύπρου και του εξωτερικού, ενώ τα αποτελέσματα της έρευνάς της έχουν κατοχυρωθεί ως ευρεσιτεχνίες και προϊόντα που διατίθενται στη διεθνή αγορά. Η Δρ Προκόπη συμμετέχει εθελοντικά σε πολλά προγράμματα επιχειρηματικότητας για νέους όπως το Junior Achievement Cyprus, το ARIS-Deloitte και για γυναίκες στην AIPFE Κύπρου. Έχει επιλεχθεί ως Πρέσβειρα της Κύπρου για το διεθνές Women Tech Network 2022, ενώ συμπεριλήφθηκε στη λίστα «10 Women to watch in 2022 “ από το Παγκόσμιο Δίκτυο Γυναικών.

 


 

Η Digital Tree είναι υπερήφανος χορηγός επικοινωνίας του Reflect Festival 2022

Διάβασε περισσότερα σχετικά ΕΔΩ 

 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ