Ο σωστός τρόπος να εφαρμόζεις την κρέμα ματιών

Οι πρώτες ρυτίδες, τα σημάδια κούρασης, οι σακούλες από την αϋπνία, η αφυδάτωση, οι μαύροι κύκλοι, όλα τα πρώτα προβλήματα της επιδερμίδας αφορούν την περιοχή γύρω από τα μάτια. Και σαφώς και τα γονίδια παίζουν ρόλο όμως σε πολλές περιπτώσεις αν δεν λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα από νωρίς, τα ανεπιθύμητα σημάδια θα εμφανιστούν είτε είναι κληρονομικό το θέμα είτε όχι.

Δυστυχώς, ο σύγχρονος τρόπος ζωής κάνει τα συμπτώματα ακόμα πιο εμφανή σε μικρές ηλικίες, γι' αυτό και ανάλογως επενδύουμε σε μια καλή κρέμα ματιών, μια απλή ενυδατική ή μια πιο ενισχυμένη για μεγαλύτερες ηλικίες.

Ήρθε όμως η στιγμή να μάθουμε πως πρέπει να εφαρμόζουμε την κρέμα ματιών για να έχει αποτέλεσμα:

1. Η εφαρμογή πρέπει να γίνεται πρωί και βράδυ, αφού πρώτα έχουμε καθαρίσει το πρόσωπό μας από το μακιγιάζ και τους ρύπους και το έχουμε ξεπλύνει με τα κατάλληλα προϊόντα και αφού περιποιηθούμε την περιοχή των ματιών αφαιρώντας και το παραμικρό ίχνος μακιγιάζ από τα μάτια και τις βλεφαρίδες μας. Καλό είναι για το σκοπό αυτό να χρησιμοποιήσεις λαδάκι ειδικό για την αφαίρεση του μακιγιάζ στα μάτια και εφαρμόζοντάς το σε βαμβάκι με απαλές κινήσεις να κάνεις τον σωστό καθαρισμό.

2. Βάζουμε μικρή ποσότητα από το προϊόν στα σημεία κάτω από τα μάτια -όχι κοντά στα βλέφαρα, για να μην ερεθιστούμε- και συνεχίζουμε προς τα πάνω στο κόκκαλο εκεί που είναι τα φρύδια μας, ακολουθώντας τη φορά τους, και στη συνέχεια χρησιμοποιούμε τα δάχτυλα για να την εφαρμόσουμε με ταμποναριστές απαλές κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο βοηθάμε στην σωστή αιμάτωση της περιοχής. Δε στεγνώνουμε το προϊόν, αντιθέτως αφήνουμε την υγρασία να απορροφηθεί σταδιακά από την επιδερμίδα μας.

Διάβασε ακόμα: Αν κι εσύ ξύπνησες με πρησμένα μάτια, σου έχω τη λύση

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ