Thumbnail

4 must follow tips που θα ''σώσουν'' τα μαλλιά σου από τον ήλιο 4 must follow tips που θα ''σώσουν'' τα μαλλιά σου από τον ήλιο

Δεν αρκεί το αντηλιακό...
H προστασία των μαλλιών μας αυτούς τους μήνες έχει ''στοιχειώσει'' την beauty ρουτίνα μας, αφού το μόνο που δεν θα θέλαμε είναι αφυδατωμένα και ταλαιπωρημένα μαλλιά με το πέρας του καλοκαιριού...

Ξέρεις ήδη ότι με το που περάσει το καλοκαίρι θα τρέξεις στον κομμωτή σου και θα του πεις να... αναλάβει δράση. Τα αφυδατωμένα σκληρά μαλλιά και οι φθαρμένες άκρες είναι συνέπεια των ανέμελων στιγμών σου κάτω από τον ήλιο και των ατελείωτων ωρών που διασκέδαζες στην παραλία.

Ωστόσο αυτό που σε πιάνει μια κάποια κατάθλιψη βλέποντας τα μαλλιά σου να ''βασανίζονται'' μπορείς να το αποφύγεις, και δεν εννοώ χρησιμοποιώντας μόνο ένα προστατευτικό λαδάκι. Δεδομένου ότι τα μαλλιά μας λειτουργούν ως εμπόδιο μεταξύ της επιδερμίδας μας και των ακτίνων του ήλιου, οι θύλακες των τριχών μπορούν να πάθουν πολλές ζημιές, εάν δεν προστατεύονται σωστά. 

Αυτό έχεις ως συνέπεια τα μαλλιά μας να σπάνε και να δείχνουν άτονα, ενώ επηρεάζεται η συνολική τους υγεία και πόσο γρήγορα μεγαλώνουν.

Διάβασε ακόμα: Αυτό είναι το DIY μυστικό της Kim Kardashian που θα βοηθήσει τα μαλλιά σου να μακρύνουν

Κι όμως, ακολουθώντας 4 βασικά hair tips μπορείς να αποφύγεις τις τραγικές συνέπειες και να απολαύσεις χωρίς δεύτερη σκέψη το καλοκαίρι σου...

1. Εννοείται πως το πρώτο και κυριότερο στη λίστα μας είναι το αντηλιακό για τα μαλλιά σου. Αν δεν έχεις προμηθευτεί αντηλιακό λαδάκι προστασίας για τα μαλλιά σου θα θέλαμε να σε ενημερώσουμε ότι πολλά από τα αντηλιακά που εφαρμόζουμε στο σώμα μας μπορούν να χρησιμοποιηθούν και στο τριχωτό της κεφαλής. Πάρε λίγη ποσότητα αντηλιακό τρίψτε τη στα χέρια σου και εφάρμοσέ την στα μαλλιά, ξεκινώντας από τις άκρες, που είναι ευαίσθητες και άπλωσε το με τα δάχτυλά σου.

2. Μην ''υποτιμάς'' την δύναμη των καπέλων. Εκτός από το να δώσουν αυτή την έξτρα πινελιά στο beach look σου μπορούν να προφυλάξουν τα μαλλιά σου από την ηλιακή ακτινοβολία. 

3. Αυτή την περίοδο ψάξε για προϊόντα μαλλιών με συστατικά, που θα προστατεύσουν την τρίχα και γενικά το τριχωτό της κεφαλής σας. Το οξείδιο του ψευδαργύρου, είναι ένα απ' αυτά και θα το συναντήσειςσε πολλά leave-in conditioners, αντηλιακά και κρέμες μαλλιών.

4. Πολλά φυσικά έλαια μαλλιών εκτός από λάμψη και απαλότητα προσφέρουν και προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία. Ψάξε για έλαια από raspberry seed, αβοκάντο, καρύδα και το παρθένο, θαυματουργό ελαιόλαδο άπλωσε τα στις άκρες των μαλλιών σου και δημιούργησε την τέλεια ασπίδα προστασίας. 

Διάβασε ακόμα: Πώς θα αποκτήσεις το καλοκαιρινό hair look της Αθηνάς Οικονομάκου

Home