Thumbnail

5 συμβουλές για να μην σπάνε εύκολα τα νύχια σου 5 συμβουλές για να μην σπάνε εύκολα τα νύχια σου

Tips που θα σε βοηθήσουν να διατηρήσεις το μανικιούρ που έφτιαξες στο nail salon για τις γιορτινές ημέρες
Ακολούθησε τις πάρακάτω συμβουλές για να διατηρήσεις τα νύχια σου ενυδατωμένα και γερά καθόλη την διάρκεια των γιορτών.

1. H ενυδάτωση είναι α-π-α-ρ-α-ι-τ-η-τ-η από την κορυφή μέχρι τα νύχια κυριολεκτικά. Επειδή τα χέρια σου δεν είναι σκληρά και δεν ξεφλουδίζουν όπως τον χειμώνα για να σε ενημερώσουν δεν σημαίνει ότι δεν είναι αφυδατωμένα από την ζέστη. Γι' αυτό φρόντισε να έχεις πάντοτε μια hand cream στο τσαντάκι σου, στο γραφείο ακόμα και στην travel bag σου και εφάρμοζε συχνά μια μικρή ποσότητα στο πάνω μέρος του χεριού κάνοντας απαλό μασάζ και επιμένοντας περισσότερο γύρω από το νύχι στα πετσάκια.

2.Προτίμησε οβάλ ή τετράγωνο σχήμα και μην αφήσεις να είναι πολύ μακριά γιατί τότε σπάνε πιο εύκολα αφού είναι πιο ''εκτεθειμένα''  σε εξωτερικά ατυχήματα. Αν τα κόβεις μόνη σου στο σπίτι ολοκλήρωσε την διαδικασία με ένα έλαιο για τα πετσάκια. 

Διάβασε ακόμα: Αυτά τα γκλαμ μανικιούρ θα σε βάλουν σε festive διάθεση

nails tips

3. Προσεκτικά με τις δουλειές του σπιτιού! Μην ξεχνάς ποτέ να φοράς γάντια για να προστατεύσεις τα χέρια και τα νύχια σου από τα οικιακά καθαριστικά -ειδικά όσα περιέχουν φορμαλδεΰδη και ακετόνη.

4. Το βράδυ πριν κοιμηθείς μπορείς να εντάξεις ακόμα κάτι στην βραδινή ρουτίνα περιποίησής σου. Εφάρμοσε λοιπόν ελαιόλαδο ή έλαιο καρύδας στα νύχια σου, καθώς περιέχουν θρεπτικά συστατικά που μπορούν να αποτρέψουν το σπάσιμο και να βελτιώσουν την όψη τους, αυξάνοντας την κυκλοφορία του αίματος. 

nails tips

5. Φτιάξτε μια DIY μάσκα νυχιών για να περιποιηθείς τα νύχια σου. 

Ανακάτεψε 1 κουταλιά της σούπας αλάτι με 1 κουταλιά της σούπας φρεσκοστυμμένο χυμό λεμονιού και πρόσθεσε τα μέσα σε ένα μπολ με μισό λίτρο ζεστό νερό. Έπειτα, βάλε μέσα τα χέρια σου και άφησε τα εκεί για περίπου 15 λεπτά. Τέλος, ξέπλυνε τα καλά και βάλε ενυδατική κρέμα χεριών.

Κάνοντας αυτή τη θεραπεία για την περιποίηση του μανικιούρ σου κάθε μέρα για περίπου 2 εβδομάδες, τα νύχια σου θα δεις ότι θα γίνουν πιο σκληρά, ενώ θα αρχίσει να ανοίγει και το χρώμα τους.

Διάβασε ακόμα: Αυτή είναι η τάση στα νύχια που υιοθετούν τελευταία τα ''it'' girls

Home