Double Cleansing: Γιατί πρέπει να πλένουμε το πρόσωπό μας δύο φορές;

Ό,τι αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας μας δεν είναι ποτέ σπατάλη χρόνου και ως αυθεντικές beauty junkies απολαμβάνουμε κάθε βήμα της περιποίησής μας ως μια ιεροτελεστία και ένα δώρο στον εαυτό μας... 

Όπως ήδη λοιπόν θα γνωρίζεις ακόμα κι αν δεν είσαι φαν της 3 step routine και δεν θες να φορτώνεις το δέρμα σου με πολλά πολλά δύο βασικά βήματα που δεν πρέπει ποτέ να παραλείπεις είναι ο καθαρισμός και η ενυδάτωση.

Σήμερα θα επικεντρωθούμε στην πρώτη και θα σου πούμε κάτι που ίσως δεν ήξερες. Όπως ισχυρίζονται πολλοί δερματολόγοι η μία φορά που συνήθως πλένουμε το πρόσωπό μας πριν εφαρμόσουμε το βράδυ τις κρέμες μας ισούται με καμία!

Διάβασε ακόμα: Αυτοί είναι οι 4 σωστοί τρόποι ντεμακιγιάζ

«Είναι πολύ σημαντικό να αφαιρείτε το μακιγιάζ και τους ρύπους που έχουν συσσωρευτεί στο δέρμα όλη τη διάρκεια της μέρας, πριν πάτε για ύπνο. Το να κοιμηθείτε με το μακιγιάζ ή να ξεχάσετε να πλύνετε το πρόσωπό σας είναι ένα μεγάλο no-no, καθώς μπορεί να προκαλέσει breakouts, ακόμη και επίπονες κύστες», αναφέρει η δερματολόγος Shari Marchbein.  

Το double cleansing είναι λοιπόν αυτό το έξτρα βήμα είναι που κάνει όλη τη διαφορά στην επίτευξη της άψογης επιδερμίδας, ιδιαίτερα για όσες από εμάς έχουμε λιπαρή επιδερμίδα ή επιδερμίδα με τάση ακμής.

Ποιά διαδικασία όμως πρέπει να ακολουθήσουμε;

«Ένα νερό micellaire, το οποίο είναι ένα ήπιο γαλάκτωμα, ή ένα oil-based καθαριστικό θα αφαιρέσουν το μακιγιάζ και τους ρύπους με ήπιο τρόπο, αφήνοντας τα φυσικά κι ενυδατικά έλαια πίσω» εξηγεί η δερματολόγος Lily Talakoub αναφέροντας το πρώτο βήμα που πρέπει να ακολουθήσουμε. 

Στη συνέχεια και αφού έχουμε αφαιρέσει το μακιγιάζ και όλα τα υπολείμματα από τους πόρους, ακολουθεί ο παραδοσιακός καθαρισμός με ένα cleanser και νερό. Όπως αναφέρουν οι ειδικοί λόγω του προσανατολισμού των θυλάκων στο πρόσωπο, είναι καλύτερο να πλενόμαστε με κινήσεις προς τα πάνω και προς τα έξω προκειμένου να πετύχουμε έναν βαθύτερο καθαρισμό. Το ακριβώς αντίθετο ισχύει για την εφαρμογή του μακιγιάζ, ώστε να μη φράξουμε τους πόρους. 

Μετά το double cleansing το δέρμα είναι σε θέση να απορροφήσει σε βάθος τα πολύτιμα συστατικά των υπόλοιπων skincare καλλυντικών, όπως η αντιρυτιδική σας κρέμα, ενισχύοντας τη δράση τους. «Σκεφτείτε το δέρμα σας σαν έναν καμβά. Χρειάζεστε να είναι καθαρός, ώστε να ξεκινήσετε τη ζωγραφική!» σημειώνει η Darden.

Διάβασε ακόμα: Micellar Water: Το θαυματουργό νερό που έχει αντικαταστήσει τις λοσιόν καθαρισμού

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ