Thumbnail

Κάνε ανταύγειες στα μαλλιά σου... με φυσικό τρόπο Κάνε ανταύγειες στα μαλλιά σου... με φυσικό τρόπο

Συνταγές με υλικά από τη φύση για ένα light αποτέλεσμα
Το καλοκαίρι το ξανθό αποτέλεσμα στα μαλλιά ολοένα και κερδίζει έδαφος. Εάν δεν επιθυμείς να ταλαιπωρήσεις την τρίχα σου με χημικές βαφές, τότε η λύση για φυσικές ανταύγειες βρίσκεται στην κουζίνα σου. Υπάρχουν πολλές μικρές μυστικές συνταγές, οι οποίες θα σε βοηθήσουν να πετύχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς, χωρίς κόπο και χωρίς ιδιαίτερα έξοδα.

Είναι σημαντικό, για να καταφέρεις να έχεις το μέγιστο επιθυμητό αποτέλεσμα, στην αρχή θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις δύο με τρεις φορές την εβδομάδα ένα λαδάκι για τις άκρες, για αναδόμηση της τρίχας σε βάθος. Όταν τα μαλλιά σου θα είναι σωστά ενυδατωμένα, τότε είναι έτοιμα για τις φυσικές ανταύγειες.

 

beauty, hair,trends, highlights

Μέλι και ξύδι

Για τη συνταγή θα χρειαστείς: 1 κούπα ξύδι, 1/2 κούπας μέλι, 1 κ.γ. ελαιόλαδο, 1 κ.γ. κανέλα.

Το φυσικό μέλι αποτελεί μια εξαιρετική πρώτη ύλη, για να ανοίξει το χρώμα των μαλλιών σου και σε συνδυασμό με το ελαιόλαδο, θα κρατήσει τις άκρες σου ενυδατωμένες και λαμπερές. Ανακάτεψε όλα τα υλικά μαζί και εφάρμοσε το μείγμα σε βρεγμένα μαλλιά. Ακολούθως, με τη βοήθεια ενός shower cap και μιας σακούλας, άφησε το όλο το βράδυ στα μαλλιά και ξέβγαλε το πρωί. 

 

beauty, hair,trends, highlights

Χαμομήλι

Για τη συνταγή θα χρειαστείς: 1 φακελάκι τσάι χαμομήλι, νερό

Δεν είναι τυχαίο που τα περισσότερα σαμπουάν για ανοιχτόχρωμα μαλλιά το περιέχουν στα συστατικά τους. Εδώ τα πράγματα είναι πιο απλά και αρκετά πιο γρήγορα. Θα βράσεις το χαμομήλι και αφού κρυώσει, θα βρέξεις τα μαλλιά σου με αυτό και τα αφήνεις να το απορροφήσουν για 15 περίπου λεπτά. Επανέλαβε τη διαδικασία δύο με τρεις φορές εβδομαδιαίως.

beauty,hair, trends, highlights

Λεμόνι

Για τη συνταγή θα χρειαστείς: 3 μεγάλα λεμόνια, 1 κ.σ. κανέλα, 1 κ.σ. λάδι καρύδας

Το λεμόνι παρά τις άριστες ξανθιστικές του ικανότητες, μπορεί να αφυδατώσει την τρίχα, λόγω της υψηλής του οξύτητας. Αν θα εκμεταλλευτείς τις ιδιότητές του, χωρίς να βλάψεις τα μαλλιά σου, χρησιμοποίησε το σε συνδυασμό με λάδι καρύδας. Έτσι, με την εφαρμογή αυτής της μάσκας θα πετύχεις ταυτόχρονα ενυδάτωση αλλά και έναν πιο ανοιχτό, φυσικό τόνο.  

Home